Του φάνηκε ότι του χρέωσε πολλά ο ταξιτζής αλλά κατέληξε να πληρώσει τα δεκαπλάσια

Του φάνηκε ότι του χρέωσε πολλά ο ταξιτζής αλλά κατέληξε να πληρώσει τα δεκαπλάσια

Ένας ηλεκτρολόγος πήρε ένα ταξί για να πάει από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο σπίτι του, δεν έμεινε όμως καθόλου ευχαριστημένος με αυτές τις 42 λίρες (48 ευρώ) που έγραψε το ταξίμετρο για τη διαδρομή.

Και επιδόθηκε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα κατά του μουσουλμάνου ταξιτζή, κάτι που θα κατέληγε σε πρόστιμο 1.000 λιρών (1.147 ευρώ) και αποζημίωση στον ταξιτζή… 420 λιρών (480 ευρώ)!

 

Ο 30χρονος Ashley Fordham έλουσε τον ταξιτζή Abdullah Shaheed με αχαρακτήριστους μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τη θρησκεία του στις 30 Δεκεμβρίου 2017 στον σιδηροδρομικό σταθμό του βρετανικού Κεντ. «Έχω γεννηθεί στην Αγγλία. Είμαι Άγγλος, εσύ όχι», τον άκουσε το δικαστήριο να λέει στο βίντεο-πειστήριο στον Αφγανό Shaheed που μένει στην Αγγλία τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο ταξιτζής προσπάθησε μάλιστα να κλειδώσει την πόρτα του, δεν πρόλαβε όμως και ο Fordham την άνοιξε συνεχίζοντας τη λεκτική κακοποίηση, αποκαλώντας τον «μουσουλμανικό μ@@ί» και άλλα τέτοια αδιανόητα. Από τις ορέξεις του ηλεκτρολόγου τον έσωσαν οι άλλοι ταξιτζήδες της πιάτσας, που μπήκαν ανάμεσά τους.

Ο Fordham δήλωσε ένοχος για ρατσιστική επίθεση και πέρα από το πρόστιμο των 1.000 λιρών, ο δικαστής Bensted-Smith τον ανάγκασε να καταβάλει και αποζημίωση στον Shaheed για την κούρσα στο δεκαπλάσιο της αρχικής αξίας…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα