Η πιο κοντή γυναίκα του πλανήτη έχει υψηλούς στόχους

Γεννημένη στις 16 Δεκεμβρίου 1993 στο Nagpur της κεντρικής Ινδίας, η Jyoti ήταν μέσου ύψους μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, σύμφωνα με τη μητέρα της. Ωστόσο, τότε έγινε φανερό ότι η ανάπτυξή της εμποδίζονταν από κάποια διαταραχή. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι έχει μια μορφή νανισμού που ονομάζεται achondroplasia, και ποτέ δεν θα ξεπεράσει ένα ορισμένο ύψος.

Από την ηλικία των τεσσάρων ετών, η Jyoti παρακολούθησε το σχολείο παράλληλα με παιδιά κανονικού ύψους, παρόλο που της δόθηκε γραφείο και καρέκλα κατάλληλα για το μικρό μέγεθος της.

Έγινε ευρύτερα γνωστή το 2009, όταν εμφανίστηκε στη τηλεόραση. Εκεί μετρήθηκε από τους γιατρούς στο show, και διαπιστώθηκε ότι ήταν μόλις 61,95 εκατοστά ψηλή, επιβεβαιώνοντας της ως την πιο κοντή έφηβη στον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι με βάρος 5,4 κιλά ζύγιζε μόλις 4 κιλά περισσότερο από το βάρος της γέννησής της.

Η Jyoti ήταν μόλις 15 ετών, αλλά ακόμα και τότε η ευχάριστη προσωπικότητα της ήταν εμφανής. Όπως και πολλά κορίτσια της ηλικίας της, αγαπούσε τη μόδα και το μακιγιάζ. Έτσι είχε φιλοδοξίες να γίνει ηθοποιός.

Πράγματι, η διασημότητα που απέκτησε βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για αυτή. Αργότερα εμφανίστηκε σε ένα βίντεο για ένα τραγούδι από τον σταρ της Bhangra, Mika Singh και πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ του Channel 4, Bodyshock, σε ένα επεισόδιο με τίτλο «Two Foot Tall Teen».

Τα ρούχα, τα κοσμήματα και ακόμη τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα της Jyoti πρέπει να είναι ειδικά κατασκευασμένα για αυτή. Είναι όμως αποφασισμένη να κάνει τη μοναδικότητα της να δουλέψει για αυτήν. "Η κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες με έκανε να αισθάνομαι καλύτερα για τον εαυτό μου", δήλωσε η Jyoti. "Αισθάνομαι δημοφιλής, ιδιαίτερη και σημαντική."

Ενα αστέρι γεννιέται

Στην πραγματικότητα, η επιτυχίας της μόλις άρχιζε. Στις 16 Δεκεμβρίου 2011, όταν έγινε 18, πήρε τον τίτλο της πιο κοντής γυναίκας στον κόσμο. 

Στο πρώτο κύμα της δημοσιότητας της, η Jyoti είχε μιλήσει για την επιθυμία να επισκεφθεί άλλες χώρες. "Θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω στο Λονδίνο και να δω τον κόσμο εκεί", αποκάλυψε. Η Αμερική ήταν στη λίστα των προορισμών που ονειρεύονταν, ενώ δεν έκρυψε πως θέλει να παίξει σε ταινίες. Κάπως έτσι βρέθηκε να συμμετέχει στο American Horror Story το 2014. Προηγουμένως συμμετείχε ως guest στην ινδική εκδοχή του Big Brother.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: με τη στάση της, την αισιοδοξία και την ήρεμη αποφασιστικότητα της, κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει για της φιλοδοξίες της Jyoti Amge - ή για την ικανότητά της να επιτύχει.

"Οι άνθρωποι σαν κι εμένα μπορεί να είναι μικροί στο ύψος, αλλά μπορούν επίσης να είναι ενεργοί", δήλωσε στο ABC. "Οι κανονικοί άνθρωποι δεν πρέπει να υποτιμούν τους ανθρώπους που είναι μικροί."

 

 

 

E-Daily.gr 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα