Ο πιο τυχερός πιλότος του κόσμου επέζησε από 11 πτώσεις αεροπλάνων

Ο Clinger Borges do Vale πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πιλοτάροντας μικρά αεροπλάνα που μετέφεραν λαθραίο χρυσό, παράνομους χρυσωρύχους και ιερόδουλες μέσα στις αχανείς ζούγκλες της Βραζιλίας.

Πλέον, όπως λέει ο ίδιος, έχει «κρεμάσει τη φανέλα του» και οι ώρες πτήσεις που κατέγραψε στα 40 χρόνια που έκανε αυτή τη δουλειά αποτελούν ιστορία.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στους αιθέρες, ο «πιο τυχερός πιλότος στον κόσμο», όπως αυτοαποκαλείται, βρέθηκε σε 11 πτώσεις αεροπλάνων, μία φωτιά στην καμπίνα των επιβατών που σκότωσε δύο από αυτούς, ενώ σε διαφορετικές ιστορίες πτήσεων έχασε τρία από τα αδέρφια του.

Ήταν ένας από τους χιλιάδες πιλότους που βοηθούσαν τους «γκαριμπέρος» του Αμαζονίου, τους παράνομους χρυσωρύχους δηλαδή, οι οποίοι ζούσαν μία επικίνδυνη και μικρή σε διάρκεια ζωή. Μπαινόβγαινε στο αεροδρόμιο της Ιταϊούμπα για πάνω από 4 δεκαετίες, αψηφώντας όσους λένε πως το εν λόγω αεροδρόμιο συγκαταλέγεται στα πιο επικίνδυνα παγκοσμίως.

«Η δουλειά μου ήταν καλοπληρωμένη. Περνούσα τη ζωή μου ξοδεύοντας τα χρήματά μου στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα γρήγορα αυτοκίνητα», τόνισε ο Borges do Vale, μιλώντας για τη ζωή που είχε όταν προσγείωνε το αεροπλάνο του και «σχολούσε» από τη δουλειά του.

«Όταν πηγαίναμε διακοπές, κάναμε πάρτι με τραπέζια γεμάτα ναρκωτικά. Με τα χρήματα που έβγαζα μπορούσα να αγοράσω τρία καινούρια αυτοκίνητα μέσα στη χρονιά. Για να φύγουμε σε ένα ταξίδι αναψυχής έπαιρνα μαζί βαλίτσες με λεφτά. Δεν είναι έτσι πλέον, οι καλές μέρες πέρασαν», σχολίασε ο πρώην πιλότος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα