Η γιαγιά που βγήκε από το φέρετρο. Συγκλονιστικά περιστατικά ανθρώπων που επέστρεψαν στη ζωή

Τα 3 (+1) συγκλονιστικά περιστατικά ανθρώπων που επέστρεψαν στη ζωή, αν και είχαν καταλήξει βιολογικά

Οσο κι αν φαίνεται παράξενο (με την επιστήμη να προσπαθεί διαρκώς να αποκρυπτογραφήσει το φαινόμενο), έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που γύρισαν από τον θάνατο, και μάλιστα αρκετό χρονικό διάστημα μετά την καταγραφή της βιολογικής κατάληξής τους.

Τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει παραμένει άγνωστο, όπως και ανερμήνευτοι οι μηχανισμοί που μπορούν να επαναφέρουν στη ζωή ένα διαπιστωμένα νεκρό άτομο...

Η γιαγιά που βγήκε από το φέρετρο

Μία από τις περιπτώσεις που έχει καταγραφεί και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτή της 95χρονης Κινέζας Li Xiufeng. Από όσους την είδαν νεκρή σίγουρα κανείς δεν περίμενε ότι θα την αντίκριζε να περπατά στην κουζίνα της ή να παρασκευάζει ήρεμα το βραδινό της. Ομως, σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, η Li Xiufeng κατάφερε να βγει έξω από το ασφράγιστο φέρετρό της έξι ημέρες μετά την ημέρα που βρέθηκε «νεκρή» στην κρεβατοκάμαρά της.

Ολα άρχισαν το 2012, όταν έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι της διαπιστώθηκε ότι η Xiufeng ήταν νεκρή και οι συγγενείς της ασχολήθηκαν με τα διαδικαστικά. Οι παραδοσιακές προετοιμασίες έγιναν για την κηδεία της, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής στο σπίτι του φέρετρου, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τη νεκρή οι φίλοι και συγγενείς της.

Την ημέρα πριν από την κηδεία, φίλοι και συγγενείς έφτασαν στο σπίτι της για να βρουν το φέρετρο άδειο και το πτώμα να λείπει από αυτό. Επειτα από αναζήτηση για το σώμα που έλειπε οι χωρικοί έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν την Xiufeng να κάθεται σε ένα σκαμνί στην κουζίνα της και να μαγειρεύει σαν να μην είχε συμβεί ποτέ τίποτα. Αυτή φέρεται ότι είπε στους γνωστούς και τους συντοπίτες της: «Κοιμήθηκα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επειτα από ένα περίεργο ξύπνημα ένιωσα τόσο πεινασμένη και ήθελα να μαγειρέψω κάτι για να φάω». Ο γιατρός που κλήθηκε να διαπιστώσει τι είχε συμβεί έκανε λόγο για «τεχνητό θάνατο», με τους συγγενείς της να προσπαθούν να καταλάβουν τι πραγματικά είχε συμβεί!

Τρεις μέρες στο νεκροτομείο

Η Hardy Lyudmila Steblitskaya ανάμεσα στην κόρη και την εγγονή της

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση μιας γυναίκας στη Ρωσία, η οποία έχει γυρίσει πίσω από τους νεκρούς δύο φορές (τον Νοέμβριο του 2011 και τον Οκτώβριο του 2012) και μάλιστα επέζησε, αφού είχε περάσει τρεις ημέρες σε ένα νεκροτομείο! Η 61 ετών Ρωσίδα είχε κηρυχθεί νεκρή δύο φορές από τους γιατρούς. Μάλιστα, τη δεύτερη φορά απέμεναν μόλις λίγα λεπτά για να της γίνει νεκροτομή.

Η συνταξιούχος μαγείρισσα Hardy Lyudmila Steblitskaya ήταν για τρεις μέρες στο νεκροτομείο, ενώ η οικογένειά της θρηνούσε για τον χαμό της. Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2011, όταν η Lyudmila μεταφέρθηκε με έντονη αδιαθεσία στο περιφερειακό νοσοκομείο του Τομσκ, όπου νοσηλεύτηκε για κάποιες μέρες. Οταν η 29χρονη κόρη της, η οποία έχει επίσης μία κόρη, εννέα ετών, κάλεσε στο νοσοκομείο ένα βράδυ για να πληροφορηθεί για την κατάσταση της μητέρας της, ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι η μητέρα της είχε πεθάνει.

Η καταρρακωμένη ψυχολογικά γυναίκα άρχισε να σχεδιάζει την κηδεία της μητέρας της, μεταφέροντας τα θλιβερά νέα στους φίλους και στην οικογένεια. Ξόδεψε 60.000 ρούβλια -περίπου 1.150 ευρώ- για να αγοράσει λουλούδια, ένα φέρετρο και μερίμνησε για την εκσκαφή του τάφου. Στη συνέχεια, πήγε στο νοσοκομείο για να παραλάβει το σώμα της μητέρας της, αλλά της είπαν ότι έπρεπε να περιμένει, καθώς οι γιατροί δεν είχαν διενεργήσει την προβλεπόμενη αυτοψία. Οπως δήλωσε σε τοπική εφημερίδα, μια τρομαγμένη γιατρός την πλησίασε τότε και της είπε ότι η μητέρα της δεν ήταν νεκρή, αλλά ήταν στο κρεβάτι της και ανέπνεε...

Η δύσπιστη κόρη πήγε στο δωμάτιο για να βρει τη μητέρα της, φωνάζοντάς τη με το όνομά της. Οταν τη βρήκε, η μητέρα της δεν μπορούσε να θυμηθεί τι συνέβη παρά μόνο ότι ήταν στο νοσοκομείο από το βράδυ Παρασκευής και ξύπνησε στο νεκροτομείο την επόμενη Δευτέρα, για να ανακαλύψει ότι το δέρμα της ήταν ξεφλουδισμένο από το κρύο.

Τον Οκτώβριο του 2012 η Lyudmila -η οποία είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων- είχε ακόμη έναν «θάνατο» κατά τη διάρκεια παραμονής της στο νοσοκομείο, αλλά αυτή τη φορά οι γιατροί την έφεραν πίσω στη ζωή έπειτα από αρκετές ώρες.

Κραυγή από το ψυγείο

Τον Ιούλιο του 2011, ένας άνδρας στη Νότιο Αφρική ξύπνησε και συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν στο ψυγείο νεκροτομείου σχεδόν μία ημέρα αφότου η οικογένειά του θεώρησε ότι είχε πεθάνει. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Sizwe Kupelo είπε ότι ο άνδρας ξύπνησε 21 ώρες μετά τον διαπιστωμένο θάνατό του από την οικογένειά του, η οποία απευθύνθηκε σε γραφείο τελετών που τον μετέφερε, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, στο νεκροτομείο. Ο άνδρας φαίνεται ότι «πέθανε» έπειτα από μια έντονη κρίση άσθματος. Στο νεκροτομείο ο υπεύθυνος του γραφείου τελετών Ayanda Maqolo είπε ότι έστειλε τον οδηγό του να συλλέξει τη σορό λίγο μετά την καταγραφή του θανάτου του.

Ομως, την ημέρα που το προσωπικό έβαλε το σώμα σε μια κλειδωμένη κρύπτη με ψύξη, οι εργαζόμενοι στο νεκροτομείο άκουσαν κάποιον να φωνάζει για βοήθεια. Νόμιζαν ότι ήταν έναφάντασμα. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω» δήλωσε ο Maqolo, ο υπεύθυνος του νεκροτομείου. «Ημουν κι εγώ φοβισμένος, αλλά ήταν μπροστά οι υπάλληλοί μου και εγώ έπρεπε να τους δείξω ότι δεν φοβήθηκα και έτσι κάλεσα την αστυνομία.

Οταν έφτασε η αστυνομία, η ομάδα μπήκε στο νεκροτομείο μαζί. Χάρηκα που είχαν τα όπλα τους, σε περίπτωση που κάτι ήθελε να μας επιτεθεί» είπε ο Maqolo. Στη συνέχεια, είπε ότι ο άνθρωπος ήταν χλομός όταν τον έβγαλαν από το ψυγείο.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι ακολούθως ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο για παρακολούθηση και αργότερα πήρε εξιτήριο από τους γιατρούς, οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν κινδύνευε πλέον η ζωή του.

Ο Kupelo, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, προέτρεψε τους Νοτιοαφρικανούς με βάση αυτό το περιστατικό να καλούν τους ειδικούς υπαλλήλους, για να επιβεβαιώνουν αυτοί στους οικείους εάν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είναι όντως νεκρό. Η οικογένεια του άνδρα πληροφορήθηκε ότι ήταν ζωντανός, όταν πήγε να ρυθμίσει τα προβλεπόμενα για την κηδεία.

«Ανάσταση» πόρνης στη Ζιμπάμπουε!

Ενα άλλο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας συνέβη στη Ζιμπάμπουε το 2013! Η πόρνη έχασε τη ζωή της σε ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια συνεύρεσης με έναν πελάτη, για να έρθει πίσω στη ζωή όταν το σώμα της είχε ήδη μπει στο φέρετρο. Η γυναίκα, που ήταν αντιπρόεδρος του τοπικού σωματείου εκδιδόμενων γυναικών, φέρεται ότι κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του σεξ στο «Manor Hotel» στην πόλη Bulaweyo. Πεπεισμένος ότι ήταν νεκρή, ο σοκαρισμένος πελάτης της κάλεσε την αστυνομία, η οποία έστειλε παραϊατρικό προσωπικό και ειδικό όχημα για να παραλάβει τη σορό της. Ομως την ώρα που έβαζαν το «πτώμα» σε ένα μεταλλικό φέρετρο, η πόρνη ξαφνικά ξύπνησε ουρλιάζοντας.

Η τοπική ειδησεογραφία ισχυρίστηκε ότι πήδησε από το φέρετρο, φωνάζοντας: «Θέλετε να με σκοτώσετε, θέλετε να με σκοτώσετε». Τρομοκρατημένο το ειδικό προσωπικό και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου, που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη σκηνή, εγκατέλειψαν τον χώρο σε κατάσταση πανικού. Μια τοπική ειδησεογραφική πηγή, το Bulaweyo24 News, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ηταν σαν μια ταινία. Οι άνθρωποι έτρεχαν μακριά σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ηταν ένα τρομακτικό περιστατικό, γιατί όλοι ήταν πεπεισμένοι ότι είχε πεθάνει, επειδή ήταν απλώς παγωμένη. Θαύματα σίγουρα συμβαίνουν». Την «αναστημένη» πόρνη, γνωστή στους ντόπιους ως MaNdlo, συνόδευσε σπίτι της μια άλλη πόρνη που έδειξε κατανόηση και μεγαλύτερη ψυχραιμία.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα