Μυστηριώδη πλάσματα του βυθού: Οι εφιάλτες σας παραμονεύουν. Βίντεο

Τα μυστήρια του βυθού πάντα μας ιντριγκάρουν και κάνουν τη φαντασία μας να οργιάζει από τη στιγμή που στα αμέτρητα βάθη βρίσκονται μυστικά που ακόμα δεν έχουν δει το φως του… ήλιου.

Ειδικά από την ημέρα ο γνωστός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ έβαλε στη ζωή μα τα «Σαγόνια του καρχαρία» οι στιγμές που περνάμε στη θάλασσα δεν είναι ποτέ οι ίδιες.

Τα πλάσματα του βυθού είναι αμέτρητα και τα περισσότερα από αυτά δεν είναι ευρέως γνωστά και πολλές φορές οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας παραπέμπουν σε εξωγήινα πλάσματα.

Οι εντυπωσιακές εικόνες που θα δείτε παρακάτω είναι αποτέλεσμα της δραστηριότητας ενός ρώσου ψαρά στο Μουρμάνσκ και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας κάνουν να σκεφτείτε δύο φορές πριν ακουμπήσετα τα δάχτυλα των ποδιών σας στη θάλασσα.

Ο ψαράς λειτουργεί σε μια μηχανότρατα με βάση έξω από ένα λιμάνι στη βορειοδυτική Ρωσία, και άρχισε να μοιράζεται αξιόλογα ευρήματα του νωρίτερα αυτό το έτος σε έκθεση στην Μόσχα.

Μαζί με το λογαριασμό του στο Twitter, ο Fedortsov έχει μοιραστεί εκπληκτικές εικόνες των αλιευμάτων του στο Flickr.

Ανάμεσα στα πολλά πλάσματα που έφερε στο φως η  είναι ο «καρχαρίας φάντασμα».

Ο «καρχαρίας φάντασμα» είναι γνωστός για τα πτερύγιά του και τις ουρές μαστίγια, ενώ εντυπωσιάζουν τα στοιχειωμένα πράσινα μάτια του.

Μία εικόνα αποκαλύπτει ένα τεράστιο πορτοκαλί »παντόποδα» - μια θαλάσσια αρθρόποδα με μακριά, ψιλόλιγνος πόδια που είναι περίπου το μέγεθος ενός ανθρώπινου χεριού.

Πλάσματα του παρόμοια εμφάνιση πρόσφατα ανακαλύφθηκαν στην Αρκτική και νότιους ωκεανούς, όπου έχουν παρατηρηθεί σε ένα εντυπωσιακό μήκος σχεδόν 25 εκατοστά.

Ένα τρομακτικό ψάρι με τεράστια δόντια εκ τούτου, είναι μεταξύ των πολλών από τα αξιοσημείωτα αλιεύματα. Σύμφωνα με τον Fedortsov, το πλάσμα είναι ένα μαύρο σπαθόψαρο.

Ένα άλλο περίεργο ψάρι, με διόγκωση κόκκινα μάτια και κόκκινα χείλη, θεωρήθηκε ως ένα είδος γρεναδιέρος.

Όπως αναφέρουν επιστήμονες η μεγάλη πίεση που υπάρχει στο βυθό είναι ένα αό τους κύριους λόγους για τις αλλαγές στη δομή αρκετών ειδών.

Ενώ μερικά είναι σε θέση να αντέξουν την μεγάλη πίεση, οι χαμηλότερες πιέσεις εντοπίζονται σε πολύ χαμηλά βάθη  είναι γνωστό ότι προκαλούν μεταβολικά προβλήματα στους οργανισμούς και μπορεί ακόμη και να αλλάξει το σχήμα τους.

Αυτή η επίδραση μπορεί να δει πιο περίφημα στην περίπτωση της Blobfish - ένα πλάσμα ψήφισαν «πιο άσχημο ζώο» στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα