Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο γνωστός σεφ Γιάννης Γιάχος

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 47 ετών, άφησε ο γνωστός Executive Pastry Chef, Γιάννης Γιάχος, από καρδιακή ανεπάρκεια. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο ξάδελφός του, Αλέξανδρος Τσουβέλας, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

 «Πρόλαβες να χαρείς το τρόπαιο, σεφ. Καλό ταξίδι, ξάδερφε Γιάννη Γιάχο» έγραψε αρχικά ο κωμικός. «Δύο λόγια για τον ξάδερφο κι εξαιρετικό άνθρωπο Γιάννη Γιάχο. Πέρα από την ατέλειωτη αγάπη και το ατέλειωτο ταλέντο στη ζαχαροπλαστική, πέρα από τη μεγάλη του αγάπη για το χωριό στην Αρτα και στον σύλλογο του χωριού, είχε και μια τεράστια αγάπη και καψούρα. Τον Ολυμπιακό. Πιέστηκε τη νύχτα του τελικού και χάρηκε σαν μικρό παιδί. Το πρωί έκανε πλάκα σε φίλους του με κασκόλ της ομάδας στη δουλειά. Η καρδιά του, όμως, δεν άντεξε. Καλό ταξίδι, ρε χορευταρά, που σε άλλους μάθαινες για γλυκά, σε μένα να χτυπάω το πόδι στον τσάμικο τρεις φορές στον αέρα» πρόσθεσε.
 

Ο Γιάννης Γιάχος γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά οι ρίζες του προέρχονται από το ορεινό χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας. Εμπνευστής και μέντοράς του ήταν ο πατέρας του, Δημήτρης Γιάχος, ο οποίος ήταν ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι Αττικής (Άλσος).

 Η πρώτη του επαφή με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής ήταν όταν ήταν μόλις 14 ετών, φτιάχνοντας κουλουράκια της Λαμπρής και τσουρέκι με μεγάλη ακρίβεια, μεθοδικότητα και αρώματα από Πολίτικα μπαχαρικά. Μέσα από την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική και την εκμάθηση των τεχνικών και συνδυασμών που οδηγούν σε εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα, αποφάσισε να σπουδάσει στο τμήμα Τεχνικού Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια, παρακολούθησε σεμινάρια για τη σοκολάτα και τη διακόσμηση στην Ελβετία με τον Rolf Murner, έναν διάσημο pastry chef.

Με την αποφασιστικότητα και τη δίψα του για γνώση, συνεργάστηκε με επιχειρήσεις υψηλού κύρους. Το 1986 εντάχθηκε στο ζαχαροπλαστείο «Όσκαρ» στα Νέα Λιόσια και στη συνέχεια στο ζαχαροπλαστείο «Σπανός» στο Παλαιό Ψυχικό μέχρι το 1989. Το 1992 έκανε πρακτική στο Norida Hotel στην Κω.

Αφού πήρε το πτυχίο του, εργάστηκε ως βοηθός ζαχαροπλάστη στο ζαχαροπλαστείο Μέλισσα στο Περιστέρι μέχρι το 1996. Συνέχισε ως ζαχαροπλάστης στο Grand Resort Cape Sounio Hotel στο Σούνιο. Από το 1999 έως το 2004 εργάστηκε ως Pastry Sous Chef στο Intercontinental Hotel και τα επόμενα εννιά χρόνια, μέχρι το 2013, ανέλαβε τη θέση του Pastry Chef Executive στο ξενοδοχείο Pentelikon στην Κηφισιά.

 Επιθυμώντας να απομακρυνθεί από τα αστικά κέντρα, ανέλαβε τη ζαχαροπλαστική στο ξενοδοχείο Sirene Blue Resort στον Πόρο. Παράλληλα, παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ξενοδοχείο Royal στην Αθήνα. Από το 2014, ήταν Pastry Chef στις μονάδες του ομίλου Σάνη, στο Sani Resort και Sani Beach Hotel. Για τον Γιάννη Γιάχο, η ζαχαροπλαστική ήταν ένα ατελείωτο ταξίδι και το μεγάλο του πάθος, όπως και ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα