Τίποτα δεν θα με σταματήσει: Η εξομολόγηση της Σελίν Ντιόν για την ασθένειά της

Τίποτα δεν θα με σταματήσει: Η εξομολόγηση της Σελίν Ντιόν για την ασθένειά της

Η Σελίν Ντιόν μίλησε για τη ζωή της με το stiff person syndrome (SPS), μια εξουθενωτική κατάσταση με την οποία διαγνώστηκε το 2022.

Το SPS, μια εξαιρετικά σπάνια αυτοάνοση νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει περίπου 8.000 άτομα παγκοσμίως, προκαλεί μυϊκούς σπασμούς και δυσκαμψία και μπορεί να προκαλέσει απώλεια κινητικότητας.

Στην περίπτωση της Σελίν Ντιόν, σύμφωνα με τον Guardian, η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η ασθένεια «προκαλεί δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω με τον τρόπο που έχω συνηθίσει». Μετά τη διάγνωση, η Σελίν Ντιόν αναγκάστηκε να αναστείλει την καριέρα της, ακυρώνοντας όλες τις ημερομηνίες των περιοδειών της τόσο για το 2023 όσο και για το 2024.

Η τραγουδίστρια, σε σχετική συνέντευξή της στη Vogue Γαλλίας, περιγράφει πως ένιωσε στα πρώτα στάδια της ασθένειάς της, λέγοντας: «Στην αρχή αναρωτιόμουν: Γιατί σ' εμένα; Πώς συνέβη αυτό; Τι έχω κάνει; Εγώ φταίω γι' αυτό;». Έπειτα, η ίδια πρόσθεσε: »Η ζωή δεν σου δίνει απαντήσεις. Απλά πρέπει να τη ζήσεις!

Έχω αυτή την ασθένεια για κάποιο άγνωστο λόγο. Όπως το βλέπω, έχω δύο επιλογές: Είτε προπονούμαι σαν αθλήτρια και δουλεύω πολύ σκληρά είτε σβήνω και τελειώνει, μένω στο σπίτι, ακούω τα τραγούδια μου, στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη μου και τραγουδάω στον εαυτό μου. Έχω επιλέξει να δουλέψω με όλο μου το σώμα και την ψυχή, από την κορυφή ως τα νύχια, με μια ιατρική ομάδα. Θέλω να είμαι η καλύτερη δυνατή. Στόχος μου είναι να ξαναδώ τον Πύργο του Άιφελ! Έχω αυτή τη δύναμη μέσα μου. Ξέρω ότι τίποτα δεν πρόκειται να με σταματήσει».

«Δεν μπορώ να σας πω πότε θα επιστρέψω στη σκηνή»

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για το SPS και η Σελίν Ντιόν, η οποία είναι 56 ετών, δήλωσε: «Προς το παρόν, πρέπει να μάθω να ζω με αυτό. Πέντε ημέρες την εβδομάδα υποβάλλομαι σε αθλητική, σωματική και φωνητική θεραπεία. Δουλεύω τα δάχτυλα των ποδιών μου, τα γόνατά μου, τις γάμπες μου, τα δάχτυλά μου, το τραγούδι μου, τη φωνή μου».

Η ίδια δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την επιστροφή της στη σκηνή: «Εδώ και τέσσερα χρόνια λέω στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να επιστρέψω, ότι είμαι έτοιμη, ότι δεν είμαι έτοιμη. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορώ να σταθώ εδώ και να σας πω: "Ναι, σε τέσσερις μήνες". Δεν ξέρω. Το σώμα μου θα μου το πει. Δουλεύω πολύ σκληρά και αύριο θα είναι ακόμα πιο σκληρά. Αύριο είναι μια άλλη μέρα, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που δεν θα σταματήσει ποτέ, και αυτό είναι η θέληση».

Πάντως, η καριέρα της Σελιόν Ντιόν ήταν στην ακμή της όταν διαγνώσθηκε με το stiff person syndrome, έχοντας παγκόσμιες περιοδείες. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ της, με τίτλο «Courage», που κυκλοφόρησε το 2019, κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού chart και έφτασε στο Νο 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, είχε κάνει και το ντεμπούτο της στην υποκριτική πριν από τη διάγνωση της νόσου, εμφανιζόμενη δίπλα στην Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας και στον Σαμ Χιούαν στο ρομαντικό δράμα με τίτλο «Love Again».

Η Σελίν Ντιόν έχει εμφανισθεί δημόσια, τον τελευταίο καιρό, σε αγώνες χόκεϊ μαζί με τα παιδιά της.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα