Δωροθέα Μερκούρη: Όταν χώρισα, οι κόρες μου ξεκίνησαν ψυχοθεραπεία

Δωροθέα Μερκούρη: Όταν χώρισα, οι κόρες μου ξεκίνησαν ψυχοθεραπεία

Για τη σχέση με τις κόρες της αλλά και για τη σχέση με τη μητέρα της μίλησε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός, Δωροθέα Μερκούρη, στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας».

«Με τη μαμά μου είμασταν πολύ δεμένες. Ήταν το καταφύγιό μου. Παλιά της έλεγα τα πάντα αλλά όσο μεγαλώνει η μητέρα μου δεν θέλω να της λέω τα πάντα γιατί δεν θέλω να την στεναχωρώ. Με τα παιδιά μου είναι εύκολη η σχέση γιατί δεν τους μεταφέρω τα πάντα. Το παιδί μου όταν ήταν στην εφηβεία, δεν θέλω να τους κάνω “σκουπιδοτενεκέ” και να τους μεταφέρω ό,τι νιώθω και εγώ», εξήγησε.

Ο χωρισμός και η ψυχοθεραπεία των παιδιών της

Η Δωροθέα Μερκούρη εξήγησε πως όταν χώρισε με τον πρώην σύζυγό της, τα παιδιά της ξεκίνησαν ψυχοθεραπεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν σωστά το διαζύγιο των παιδιών τους.

Για την ηθοποιό δεν υπάρχει η «τέλεια» μητέρα.

«Εγώ δεν μεταφέρω το δικό μου στρες στα παιδιά. Μόνο όταν με ρωτήσει για κάτι λέω τη γνώμη μου. Δεν θα κάνω κήρυγμα και κριτική», εξήγησε.

Οι «παγίδες» της σχέσης μάνας – κόρης

Σύμφωνα με την κ. Άννα Κανδαράκη, η μητέρα πρέπει να παραμένει στο ρόλο της. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να μπει στην παγίδα να «ποτίσει» τα στερημένα τη ς κομμάτια μέσα από τον μητρικό της ρόλο.

Μια ακόμη παγίδα είναι πως δεν πρέπει να γίνεται φίλη η μητέρα με την κόρη. Επιπλέον, παγίδα είναι όταν μία μητέρα ανέχεται στην κακοποίηση τότε γίνεται κακοποιητής για την κόρη: «Όσα φτερά μπορεί να σου δώσει μία καλή σχέση με τη μητέρα σου, άλλο τόσο μία κακή σχέση να μπορεί να είναι μία πληγή που καθορίζει τις σχέσεις μας».

Η Δωροθέα Μερκούρη ανέφερε πως όταν ήταν μικρά τα παιδιά της ήταν πολύ υπερπροστατευτική και αυτό δεν ήταν πολύ καλό. Πλέον, όπως λέει, τις αφήνει ελεύθερες.

Η ηθοποιός τόνισε ότι ήθελε πάντα να έχει κόρες και είχε φανταστεί πως θα το έκανε.

Η ειδικός αναφέρει πως υπάρχουν γυναίκες που φέρονται σαν να είναι εκείνες οι ανήλικες ή έφηβες κόρες και αυτό συμβαίνει διότι δεν μπόρεσαν να χαρούν τα δική τους νιότη.

«Εγώ έχω κάνει τα πάντα. Έχω πληγωθεί, έχω ερωτευτεί, έχω χωρίσει. Δεν θα ζηλέψω κάτι από το παιδί μου. Εγώ πλέον ζω μία δεύτερη ζωή. Γιατί να κάνω παρεμβάσεις στη ζωή τους», είπε η Δωροθέα Μερκούρη.

Τι δεν πρέπει να κάνει μία μητέρα

Σύμφωνα με την ειδικό, μία μητέρα δεν πρέπει να αλλάζει συνεχώς «πρόσωπα» καθώς τότε τείνει να γίνει επικίνδυνη.

«Το παιδί μπαίνει στη διαδικασία να κερδίζει την αγάπη της μητέρας συνέχεια και αυτή η αγωνία για την αγάπη σε κυνηγάει σε όλη σου τη ζωή. Ουσιαστικά, ταυτίζεις την αγάπη με το κυνήγι».

Η Δωροθέα Μερκούρη ανέφερε πως πλέον οι κόρες της έχουν φύγει από το σπίτι και μένουν μόνες τους.

«Έβλεπα πως δεν με άντεχαν άλλο γιατί όσο και να θεωρώ πως δεν είμαι εγώ το επίκεντρο του σπιτιού και επειδή κάνω θόρυβο στο σπίτι και δεν κάθομαι στη “γωνία μου” και είδα πως ενοχλούσα, πήγαν να μείνουν αλλού», είπε.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα