Συγκίνησε η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου: Bρίσκομαι στο φάσμα του αυτισμού - Δέχτηκα bullying

Συγκίνησε η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου: Bρίσκομαι στο φάσμα του αυτισμού - Δέχτηκα bullying

Ο Δημήτρης Παπανικολάου που έχει διαγράψει σημαντική πορεία στον χώρο του μπάσκετ με αφορμή τη σημερινή ημέρα που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό και με αφορμή το ότι ο ίδιος έχει μιλήσει ανοιχτά για το φάσμα του αυτισμού στο οποίο βρίσκεται τόσο εκείνος όσο και η κόρη του, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Στην ίδια εκπομπή, προβλήθηκε κι ένα βίντεο με συνέντευξη της κόρης του η οποία μίλησε για τη δική της εμπειρία με τον αυτισμό.

«Όταν μου είπαν οι γονείς μου ότι βρίσκομαι στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερα τι να πω. Ένιωθα πως ήμουν μέσα σε ένα κλουβί και δε μπορούσα να απελευθερωθώ αλλά ελευθερώθηκα. Δε θέλω κανένας άλλος άνθρωπος να πληγώνει κάποιον άλλο. Στην αρχή, δεν τα πήγαινα τόσο καλά με τα παιδιά στο σχολείο γιατί δέχτηκα bullying και με πλήγωναν αυτά που έλεγαν.

Τώρα νιώθω λίγο καλύτερα. Βρήκα φίλους και με δεχτήκανε γι’ αυτό που είμαι. Μιλάω Ιαπωνικά. Μου αρέσει να ζωγραφίζω, από τα μαθήματα δε μου αρέσει η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά που με έβαλε η μητέρα μου να τα κάνω για να μάθει εκείνη. Ο μπαμπάς έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν παιδάκι, τον έβλεπα κάποιες φορές» ανέφερε η Άρια, η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου.

«Στα παιδιά με αυτισμό που μας ακούνε θέλω να πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους. Τα όνειρά μου είναι να παντρευτώ, να κάνω παιδιά και να δανείζω τη φωνή μου σε καρτούν» πρόσθεσε το νεαρό κορίτσι.

πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα