Μπρους Γουίλις: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υγεία του - Του διάβαζαν τις ατάκες, πυροβολούσε λάθος στα γυρίσματα

Μπρους Γουίλις: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υγεία του - Του διάβαζαν τις ατάκες, πυροβολούσε λάθος στα γυρίσματα

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υγεία του διάσημου ηθοποιού Μπρους Γουίλις ο οποίος πάσχει από άνοια.

Ο 67χρονος δημοφιλής ηθοποιός πριν από μερικά χρόνια διεγνώσθη με αφασία, που ήταν και η αιτία που αποσύρθηκε από την υποκριτική. Μόλις χθες έγινε γνωστό, μέσω μια ανακοίνωσης της οικογένειάς του, οτι το κινηματογραφικό είδωλο πάσχει από μετωποκροταφική άνοια.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς κινηματογραφικής σειράς «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard) είχε διαγνωστεί πέρυσι με αφασία, μια κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητα επικοινωνίας, λόγω εγκεφαλικής βλάβης. Έκτοτε η κατάσταση του επιδεινώθηκε, «πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια», αναφέρει η οικογένεια του Μπρους Γουίλις σε ανακοίνωσή της. «Δυστυχώς, οι δυσκολίες επικοινωνίας είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Μπρους», εξηγεί.

Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος και οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κενά μνήμης, αλλαγές στη συμπεριφορά ή δυσκολία στην ομιλία και την κίνηση.

Ξεχνούσε τα λόγια, πυροβολούσε λάθος
Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι όλα όσα προηγήθηκαν της απόσυρσής του από την υποκριτική. Το φως της δημοσιότητας βλέπουν μαρτυρίες για το τι συνέβαινε τρία χρόνια πριν αποσυρθεί από τα γυρίσματα ταινιών.

Ο Μπρους Γουίλις γύρισε είκοσι δύο ταινίες δράσης με αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στα κινηματογραφικά πλατό να αποκαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και γινόταν ακόμα και επικίνδυνος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες σε μια ταινία πυροβόλησε σε μια σκηνή καταλάθος. Σε πολλές ταινίες ξεχνούσε τα λόγια του με αποτέλεσμα να του τοποθετούν υποβολέα στο αυτί, χρησιμοποιούσε κασκαντέρ, ενώ οι σεναριογράφοι απέφευγαν να του γράφουν πολλούς μονολόγους γιατί δεν μπορούσε να τους αποστηθίσει.

Για παράδειγμα, στα γυρίσματα της ταινίας «Open Source», ο ηθοποιός Adam Huel Potter κέρδιζε έως και 4.150 δολάρια την εβδομάδα για να του διαβάζει τις ατάκες μέσω ακουστικού.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, ο μάνατζέρ του φρόντιζε τα γυρίσματα των ταινιών του Γουίλις να διαρκούν το πολύ δύο ημέρες - από τις οποίες συχνά δούλευε μόνο τέσσερις ώρες καθώς η κατάσταση της υγείας του έβαινε επιδεινούμενη συνεχώς.

Τρία χρόνια πριν αποσυρθεί από την υποκριτική συμμετείχε σε 20 ταινίες. Σε αυτές, σταδιακά άρχισαν να φαίνονται τα άσχημα σημάδια στην υγεία του.

Ντοκουμέντο αποτελεί το απόσπασμα από την ταινία του 2020 American Siege σε σκηνές τις οποίας ο Μπρους Γουίλις φαίνεται να φοράει ακουστικό προκειμένου να του λένε τις ατάκες του. Και να φανταστεί κανείς, αυτό συνέβη δύο ολόκληρα χρόνια πριν την ανακοίνωση της οικογένειας ότι o Γουίλις πάσχει από αφασία.

Ο συμπρωταγωνιστής του στο American Siege, Rob Gough, δήλωσε: «Ο τύπος είναι ένας θρύλος και τόσο εμβληματικός. Ακόμα και χωρίς αυτή την πληροφορία για τη διάγνωσή του, και μόνο το να βρίσκομαι στο πλατό με τον τύπο ήταν τόσο αξέχαστο και τόσο εκπληκτικό για μένα. Και στη συνέχεια, μαθαίνοντας για την κατάστασή του και ότι αυτή θα ήταν μια από τις τελευταίες του ταινίες, είναι μεγάλη τιμή και ευλογία που μπόρεσα να δουλέψω μαζί του και να μάθω από αυτόν».

Ένα ακόμη παράδειγμα των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν στην ταινία Hard Kill. Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο άτομα, πυροβόλησε λάθος με ένα όπλο που ήταν άσφαιρο στα γυρίσματα της ταινίας Hard Kill. Ο Γουίλις συχνά συνοδευόταν στα γυρίσματα και ο επί χρόνια βοηθός του Στίβεν Τζ. Γιάντς πληρωνόταν έως και 200.000 δολάρια ανά ταινία για να τον καθοδηγεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα