Φωτεινή Παπαθεοδώρου: Δεν είχα ποτέ στενή σχέση με την εκκλησία

Φωτεινή Παπαθεοδώρου: Δεν είχα ποτέ στενή σχέση με την εκκλησία

Δεν είχα ποτέ στενή σχέση με την εκκλησία. Αλλά το Μαύρο Ρόδο ήταν για μένα μια αφορμή να αναρωτηθώ για τη σχέση μου με την πίστη γενικότερα....

Συνέντευξη στο Secret των Παραπολιτικών και τη Σπυριδούλα Τριάντου έδωσε η Φωτεινή Παπαθεοδώρου. Η νεαρή ηθοποιός, που φέτος απολαμβάνουμε στο Μαύρο Ρόδο, μίλησε και για τη σχέση της με την εκκλησία.

 Ποια είναι η σχέση σου με την εκκλησία;

Δεν είχα ποτέ στενή σχέση με την εκκλησία. Αλλά το Μαύρο Ρόδο ήταν για μένα μια αφορμή να αναρωτηθώ για τη σχέση μου με την πίστη γενικότερα. Πιστεύω πως είναι η μοίρα του ανθρώπου να μη γνωρίζει τα πάντα και, όσο και να ψάξουμε, δεν πρόκειται ποτέ να πάρουμε όλες τις απαντήσεις. Αλλά σε αυτό το κενό της γνώσης βρίσκεται ο Θεός, με οποιαδήποτε μορφή φαντάζεται κανείς το Θεό. Το ψάξιμο είναι μια μορφή πίστης.

 Ήταν όνειρο ζωής να γίνεις ηθοποιός;

Ναι. Δεν ήθελα ποτέ, αληθινά, να κάνω κάτι άλλο. Αρκετές φορές στη ζωή μου προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό. Ίσως γιατί φοβόμουν την αποτυχία, ίσως γιατί με επηρέαζε η γνώμη των άλλων, ίσως γιατί είχα την οικονομική ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Αλλά κατά βάθος πάντα ήξερα τι ήθελα πραγματικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα