Αλέκος Συσσοβίτης: Η συγγνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του

Αλέκος Συσσοβίτης: Η συγγνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη σχετικά με το #metoo και τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, στις καταγγελίες γύρω από το #MeToo, παραθέτοντας το δικό του σχόλιο σχετικά με το που αποφασίζει ο καθένας να επιρρίψει τις ευθύνες.

 Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον», ο Αλέκος Συσσοβίτης είπε αρχικά:

 «Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί. Στις γυναίκες είναι λίγο διαφορετικά. Στους άντρες όμως… Κι εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχε σκοπιμότητα από πίσω. Αν δεν θέλεις, δεν το κάνεις. Πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος».

 Στη συνέχεια της συζήτησης, ο ίδιος σχολίασε: «Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές, είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αμφίσημο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει πού είναι η ισχύς… Είναι τεράστια κουβέντα. Ο καθένας θέλει κάτι. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ λεπτό το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».

Ο ηθοποιός κρίθηκε πολύ αυστηρά για το σχόλιο του ότι «οι γυναίκες προκαλούν» και οι παρουσιάστριες της πρωινής ζώνης αντέδρασαν πολύ έντονα.

Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του λίγο αργότερα .... Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με την συγνώμη του ηθοποιού 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα