Παραιτείται ο σκηνοθέτης της σειράς Σασμός μετά την καταγγελία για βιασμό

Παραιτείται ο σκηνοθέτης της σειράς Σασμός μετά την καταγγελία για βιασμό

Υστερα από τον νέο σάλο που προκλήθηκε μετά τις καταγγελίες ηθοποιού για βιασμό της πριν από 10 χρόνια από γνωστό σκηνοθέτη, ο Κώστας Κωστόπουλος, σκηνοθέτης τηλεοπτικής σειράς πήρε ανοιχτά θέση, καθώς αντιλήφθηκε ότι η ηθοποιός τον φωτογραφίζει. Αρνείται τις κατηγορίες, παραιτήθηκε από τη σειρά και δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά.
Σάλος έχει προκληθεί μετά τη νέα καταγγελία βιασμού της ηθοποιού, Έλενας Αθανασοπούλου το 2010, όταν ήταν 21 ετών, από γνωστό σκηνοθέτη, που φωτογραφίζει μέσω των αναρτήσεών της.

Ο σκηνοθέτης γνωστής σειράς, Κώστας Κωστόπουλος, αντιλαμβανόμενος ότι η 33χρονη τον φωτογραφίζει, θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και μίλησε ανοιχτά για το θέμα, με μια ανάρτησή του στο Facebook.

«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, ”φωτογραφίζοντας” συνεχώς εμένα. Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Ο σκηνοθέτης, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτει η ηθοποιός, μιλώντας μάλιστα για χυδαία απόπειρα συκοφάντησης.

«Η ”καταγγελία” αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο γνωστός σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την τηλεοπτική σειρά την οποία σκηνοθετεί.

«Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι.»

Η ηθοποιός δήλωσε ότι βρήκε το θάρρος να προβεί σε αυτή την καταγγελία από το κίνημα του ελληνικού #MeToo.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα