Γιάννης Ζουγανέλης: Δεν μπορεί να είναι σπουδαίος άνθρωπος ένας που είναι βίαιος

Γιάννης Ζουγανέλης: Δεν μπορεί να είναι σπουδαίος άνθρωπος ένας που είναι βίαιος

Συνέντευξη στην Κατερίνα Θεοδωροπούλου και το ένθετο “Τύπος TV” που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής παραχώρησε ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

 Είναι σημαντικό τελικά ο ηθοποιός εκτός από ταλαντούχος να είναι και καλός άνθρωπος;

 Φυσικά, πολύ σημαντικό. Μη ξεχνάμε τι έγινε το προηγούμενο διάστημα με τις αποκαλύψεις για τους ηθοποιούς. Αποκαθηλώθηκαν άνθρωποι που θεωρούνταν ταλέντα. Δεν μπορεί να είναι σπουδαίος άνθρωπος ένας που είναι βίαιος. Πώς μπορεί ένας τέτοιος άνθρωπος να είναι ηθοποιός και να ποιεί ήθος; Να ανοίξει ο δρόμος μόνο για αξιόλογους ανθρώπους.

Όλο αυτό που έγινε με τις καταγγελίες σάς ξάφνιασε;

 Σου δίνω το λόγο μου, με ελάχιστες εξαιρέσεις που είχα καταλάβει βίαιες συμπεριφορές, αν το είχα πάρει χαμπάρι, δεν θα καθόμουν με σταυρωμένα χέρια. Θα μίλαγα. Τάσσομαι υπέρ των οποιονδήποτε θυμάτων. Είμαι τυχερός που δεν βρόμισε η ψυχή μου.

Ποια είναι η γνώμη σας για το lifestyle;

Τέρμα το lifestyle, δεν χρειάζεται η τηλεόραση να απευθύνεται στην κακή πλευρά του νου των ανθρώπων. Δεν χρειάζεται να βλέπουμε παιδιά μικρής πνευματικής εμβέλειας στα ριάλιτι. Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στην τηλεόραση. Οι δημοσιογράφοι έχετε μπερδέψει την ευκαιρία για σπουδαιότητα με τη σπουδαιότητα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να ασχολείστε με κάποιον επειδή είναι διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο. Γιατί δεν μιλάνε για εξαιρετικές παραστάσεις παραγωγών που πληρώνουν και είναι καλοί; Γιατί λένε ότι δεν υπάρχουν νέα ταλέντα; Υπάρχουν και μάλιστα πολλά, αλλά δεν τους δίνουν την ευκαιρία. Ασχολούνται με αυτούς που πουλάνε μούρη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα