Η πρώτη Covid‑free συναυλία παγκοσμίως με Πάολα και Καραφώτη στο Τελ Αβίβ

Η  πρώτη Covid‑free συναυλία παγκοσμίως με  Πάολα και  Καραφώτη  στο Τελ Αβίβ

Η Πάολα και ο Κώστας Καραφώτης έδωσαν χτες μεγάλη συναυλία στο Τελ Αβίβ μαζί με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρόντες στη συναυλία ήταν μόνο όσοι είχαν εμβολιαστεί ή είχαν ανοσία αφού είχαν περάσει κορωνοϊό, ενώ παρουσίασαν επίσης τα ειδικά «διαβατήρια» για να πιστοποιήσουν τα εμβόλια ή την ανοσία τους.

H συναυλία πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο στο Τελ Αβίβ, στο πάρκο Γκνέι Γιεχοσούα, ενώ να σημειωθεί πως πλέον στο Ισραήλ δεν είναι υποχρεωτική ούτε η χρήση μάσκας, ούτε η τήρηση αποστάσεων.

 Η Πάολα τραγούδησε μεταξύ άλλων το «Αντώνης» - η πρώτη φορά που επέτρεψε ο Μίκης Θεοδωράκης να το τραγουδήσει γυναίκα μετά τη Μαρία Φαραντούρη. Για να τον πείσει η Πάολα πήγε στο σπίτι του συνθέτη με ένα μπουζούκι, του ζήτησε να το ακούσει και της το επέτρεψε.

Επίσης ακούστηκε το «Άσμα Ασμάτων», που είναι αφιερωμένο στο Άουσβιτς, στο οποίο το κοινό της συναυλίας σηκώθηκε όρθιο και χειροκροτούσε.

Με το 60% του πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί, το Ισραήλ κατάφερε την περασμένη Πέμπτη να μηδενίσει τους θανάτους λόγω κορωνοϊού και να πλησιάσει το χαμηλότερο ποσοστό μολύνσεων από το ξεκίνημα της πανδημίας.

 Κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι θάνατοι από κορωνοϊό έπεσαν κάτω από τους 10 καθημερινά, ενώ τον Ιανουάριο πέθαιναν 70 άτομα κάθε μέρα, κατά μέσο όρο. Τώρα στο Ισραήλ καταγράφονται περίπου 120 κρούσματα τη μέρα, ενώ τον Ιανουάριο 8.000 ημερησίως.

Στις 18 Απριλίου η κυβέρνηση του Ισραήλ κατήργησε μετά από πολλούς μήνες την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καθώς οδεύει προς την ανοσία της αγέλης στον ενήλικο πληθυσμό της.

 Προσεχώς αναμένεται να εμφανιστούν στο Τελ Αβίβ δυο ακόμη γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Νίκος Βέρτης.

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα