Το μοναδικό κόσμημα που η Νταϊάνα δεν μπορούσε να κρατήσει μετά το διαζύγιο με τον Κάρολο

Το μοναδικό κόσμημα που η Νταϊάνα δεν μπορούσε να κρατήσει μετά το διαζύγιο με τον Κάρολο

Αδιαμφισβήτητα η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποτελούσε fashion icon από την κορυφή ως τα νύχια. Τα πάντα πάνω της -από το μικρό μαύρο φόρεμα που έγινε γνωστό ως φόρεμα εκδίκησης, μέχρι και το εικονικό κούρεμά της- προκαλούσαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό, επηρεάζοντας ακόμη τις τάσεις και αναδεικνύοντας νέες με μία της μόνο επιλογή.

Στις χαρακτηριστικές επιλογές της όταν επρόκειτο για πιο επίσημες εμφανίσεις, οι αστραφτερές τιάρες της, που στην κυριολεξία έκαναν την ίδια να φαίνεται ακόμη πιο λαμπερή. Άλλωστε, τι θα ήταν μια πριγκίπισσα χωρίς τις τιάρες της; Η «Πριγκίπισσα του Λαού», όπως έμεινε γνωστή η Νταϊάνα, έλαμπε κάθε φορά που φορούσε τις δύο χαρακτηριστικές της τιάρες: την πιο απλή Spencer Tiara, κειμήλιο της οικογένειάς της, ή την πιο περίτεχνη και εντυπωσιακή Cambridge Lover’s Knot, δώρο για το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο από την βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Δυστυχώς, η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν κατάφερε να φορέσει αρκετές φορές την αγαπημένη της Cambridge Lover’s Knot τιάρα. Εκείνη και ο πρίγκιπας Κάρολος χώρισαν το 1996 μετά από περισσότερα από 15 χρόνια γάμου. Η διευθέτηση του διαζυγίου της επέτρεψε να κρατήσει όλα τα κοσμήματα που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια του γάμου τους, εκτός από ένα κομμάτι -την συγκεκριμένη τιάρα.

Έπρεπε να την επιστρέψει στη βασίλισσα, καθώς η τιάρα ήταν από την ιδιωτική συλλογή της βασιλικής οικογένειας και σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, μετά το διαζύγιό της, δεν ήταν πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η τελευταία φορά που η Νταϊάνα φόρεσε την συγκεκριμένη τιάρα ήταν το 1991, σύμφωνα με το Harpers Bazaar, ενώ μόλις το 2015 η Κέιτ Μίντλετον εμφανίστηκε να τη φοράει για πρώτη φορά.

Η Cambridge Lover’s Knot στην πραγματικότητα, είναι ένα αντίγραφο του αρχικού σχεδίου της τιάρας που φορούσε η γιαγιά της Βασίλισσας Μαρίας (γιαγιά της Ελισάβετ Β’), η πριγκίπισσα Αουγκούστα της Έσσης, η πρώτη Δούκισσα του Κέμπριτζ. Δεδομένου ότι η Βασίλισσα Μαρία δεν κληρονόμησε την ίδια την τιάρα, ανέθεσε στους διάσημους κοσμηματοπώλεις Garrard το 1913 να της φτιάξουν τη δική της, την οποία και μεταβίβασε στην εγγονή της, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Η τιάρα αποτελείται από πανάκριβα διαμάντια και μαργαριτάρια, δεμένα με ασήμι και χρυσό.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα