Ακρίτα: Ο Λιγνάδης προσέλαβε τον φιλόλογο αδελφό του - Να απαντήσει η Μενδώνη

Ακρίτα: Ο Λιγνάδης προσέλαβε τον φιλόλογο αδελφό του - Να απαντήσει η Μενδώνη

H Έλενα Ακρίτα, θέτει μια σειρά ερωτημάτων στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σχετικά με συγκεκριμένη πρόσληψη στενού συγγενικού του προσώπου που έκανε στο Εθνικό Θέατρο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημήτρης Λιγνάδης.

Με βάση στοιχεία αναρτημένα στη Διαύγεια προκύπτει ότι ο κ. Λιγνάδης έχει προσλάβει τον αδελφό του φιλόλογο και εκπαιδευτικό Γιάννη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, το οποίο η Έλενα Ακρίτα χαρακτηρίζει «νεποτισμό».

Η δημοσιογράφος ερωτά την υπουργό Πολιτισμού εάν γνωρίζει ότι ο κ. Λιγνάδης δεν τον έχει προσλάβει ως φιλόλογο αλλά ως …ηθοποιό, ενώ δεν είναι.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της ανάρτησης στη Διαύγεια, ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη - ως ηθοποιός πάντα - έχει μισθό 1.700 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος στο μισθολόγιο του Εθνικού είναι περίπου 1000 ευρώ, και μάλιστα μικρότερη ακόμα και από του ίδιου του Δημήτρη Λιγνάδη. Και σχετικά με αυτό ερωτάται η Λίνα Μενδώνη, εάν το γνωρίζει.

«Μάς τα απαντάτε λίγο που θέλω κάτι να δω;», καταλήγει η Ελενα Ακρίτα.

Ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι «η κ. Μενδώνη να ενημερώσει άμεσα τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τα ακόλουθα:

« Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Περιμέναμε ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στο χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της.»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα