Φιλίτσα Καλογεράκου: Δέχτηκα παρενόχληση. Μου είπε, θα μου κάτσεις αν θες τον ρόλο

Φιλίτσα Καλογεράκου: Δέχτηκα παρενόχληση. Μου είπε, θα μου κάτσεις αν θες τον ρόλο

Στον απόηχο των καταγγελιών της Ζέτας Δούκα και άλλων ηθοποιών για λεκτική και σωματική παρενόχληση στο θέατρο, η Φιλίτσα Καλογεράκου μίλησε στην εκπομπή «Pop Up» και αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από άνθρωπο του καλλιτεχνικού χώρου. «Δε θα αποκαλύψω ονόματα γιατί δυστυχώς δεν έχω μάρτυρες. Κι αν αυτή τη στιγμή αποκαλύψω ονόματα, θα μου γίνει αγωγή. Όπως ξέρετε η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει παγώσει τις δουλειές και δεν υπάρχουν οικονομικά αποθέματα. Είχα ένα έργο που είχα τα πνευματικά δικαιώματα εγώ. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, έκανα επαγγελματικές κρούσεις για να μπορέσω να βρω ανθρώπους να μπορέσω να το ανεβάσω. Τυχαίνει και γνωρίζω τον εν λόγω κύριο, για να του δώσω το έργο να το διαβάσει και αν τον ενδιαφέρει να προχωρήσουμε.

Διαβάστε ακόμα: «Βράζει» ο κόσμος του θεάτρου με Κιμούλη: Στήριξη σε Δούκα, διαδοχικές οι αποκαλύψεις & Άριελ Κωνσταντινίδη: «Έχω υποστεί σεξουαλική κακοποίηση πάνω στη σκηνή» & Μιμή Ντενίση: «Ο Κιμούλης δεν είναι ο μόνος που έχει τη φήμη ότι φέρεται άσχημα στους ηθοποιούς»

Είμαστε, λοιπόν, στο ραντεβού και του δίνω το έργο να το διαβάσει και μου απαντάει: "Αγαπητή κυρία Καλογεράκου. Έτσι έχουν τα πράγματα. Θα μου κάτσεις, θα το ξαναγράψω για να είναι δικό μου το έργο και ύστερα θα το ανεβάσουμε". Εγώ σε κάποια πράγματα είμαι απόλυτη και το κόβω μαχαίρι. Και του απάντησα με ειρωνικό γελάκι όχι. Και μου απάντησε πως αν δεν… δεν… Και σηκώθηκα και έφυγα. Κι αν αυτό ακούγεται σοκαριστικό, οι συνέπειες του όχι θα σας φανούν πολύ πιο χυδαίες…» δήλωσε η ηθοποιός και συνέχισε περιγράφοντας μια δεύτερη κακή συνεργασία που ήταν συνδεδεμένη με την πρώτη.

«Ένας άλλος άνθρωπος με παίρνει τηλέφωνο για συνεργασία, τα βρήκαμε και ξεκινήσαμε τις πρόβες. Ο κύριος Β συνεργάζεται με τον κύριο Α σε διαφορετικό θεσμικό επίπεδο. Μπαίνω στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση και την επόμενη μέρα αφού τον ενημέρωσα μου λέει πως δεν είναι σωστό αυτά τα πράγματα που κάνεις για να αποφύγεις μια συνεργασία». Παράλληλα, η Φιλίτσα Καλογεράκου υπογράμμισε πως έπειτα από επικοινωνία που είχαν οι δύο άντρες μεταξύ τους, ο πρώτος χαρακτήρισε στον δεύτερο την ηθοποιό αναξιόπιστη και το αποτέλεσμα ήταν εκείνη να χάσει τη δουλειά της.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO