H Κόρτνεϊ Καρντάσιαν λέει ότι οι χειρουργικές μάσκες προκαλούν καρκίνο και δέχεται την κοινωνική κατακραυγή

H Κόρτνεϊ Καρντάσιαν λέει ότι οι χειρουργικές μάσκες προκαλούν καρκίνο και δέχεται την κοινωνική κατακραυγή

Την κοινωνική κατακραυγή δέχτηκε η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν έπειτα από story της στο Instagram, όπου δήλωσε πως οι μάσκες που χρησιμοποιούμε για την προστασία από τον Covid-19 είναι καρκινογόνες.

Η σταρ του γνωστού ριάλιτι με τη δήλωσή της αυτή, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στους 102 εκατομμύρια followers της οι οποίοι εξέφρασαν άμεσα την οργή και τη δυσαρέσκειά τους.

«Σύμφωνα με τον Cancer.Org αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του συκωτιού, των όρχεων, του παγκρέατος, των νεφρικών & μαστικών όγκων, της ελκώδους κολίτιδας, της θυρεοειδούς νόσου, της προεκλαμψίας και της υψηλής χοληστερόλης» έγραψε, επισημαίνοντας ότι η παρατεταμένη χρήση της «μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα γρίπης και αιμορραγία στους πνεύμονες, οδηγώντας σε ασφυξία».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο, με χρήστες του διαδικτύου να τονίζουν ότι δεν υπάρχουν επίσημες έρευνες που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό της.

Μάλιστα, η Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου κατήγγειλε το περιστατικό, αφού η ίδια επέρριψε τις ευθύνες των δηλώσεων στην συγκεκριμένη εταιρία.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι η ύπαρξη του PTFE σε μάσκα προκαλεί καρκίνο. Ως χειρουργός ογκολόγος, εγώ μαζί με χιλιάδες συναδέλφους στο επάγγελμα της υγειονομικής περίθαλψης, χρησιμοποιώ αυτές τις μάσκες εδώ και χρόνια για να προστατεύσω τους ασθενείς από την εξάπλωση λοιμώξεων» ανέφερε ο Δρ Γουίλιαμ Κανς, επικεφαλής ιατρός και επιστήμων του ACS, σε δημοσίευσή του στο New York Post .

Το PTFE είναι επίσης γνωστό ως πολυτετραφθοροαιθυλένιο και είναι μια τεχνητή χημική ουσία που μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα αντικείμενα όπως αντικολλητικά τηγάνια με επικαλύψεις Teflon. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο όταν χρησιμοποιείται σε μάσκες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα