Η Ροζίτα Σώκου δεν φοβάται τον κορονοϊό – Εμένα και να με πάρει, τι να με κάνει

Η Ροζίτα Σώκου δεν φοβάται τον κορονοϊό – Εμένα και να με πάρει, τι να με κάνει

«Άλλωστε, από τους παλιούς μόνο εγώ και ο Ζάχος Χατζηφωτίου έχουμε μείνει».

 

Με χιούμορ και αισιοδοξία αντιμετωπίζει όσα συμβαίνουν με την πανδημία του κορονοϊού η Ροζίτα Σώκου. Έχοντας συμπληρώσει τα 97 της χρόνια, κλεισμένη στο σπίτι της, η Ελληνίδα δημοσιογράφος που γνώρισε μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, μίλησε στην Espresso για όλα όσα βιώνει παρέα με τη… μοναξιά της.

 

«Άντε καλέ που θα φοβηθώ τον κορονοϊό. Εμένα και να με πάρει, τι να με κάνει; Άλλωστε, από τους παλιούς μόνο εγώ και ο Ζάχος Χατζηφωτίου έχουμε μείνει. Εκείνος, μάλιστα, ανανεώνει κάθε τόσο το δίπλωμά του και οδηγεί κιόλας.

 

Εγώ είμαι κλεισμένη εδώ και μερικά χρόνια σπίτι μου, λόγω των κινητικών προβλημάτων που έχω. Για μένα, ωστόσο, είναι πρόβλημα μόνο ότι πρέπει να έρχονται οι δικοί μου άνθρωποι να με βλέπουν, και αυτοί φοβούνται. Εγώ, προς το παρόν, στην υγεία μου είμαι φαινόμενο. Δεν έχω απολύτως τίποτα. Τώρα λένε στους νέους να κλειστούν σπίτια τους.

 

Από μία μεριά είναι καλό αυτό. Νομίζω ο κόσμος γύρισε στις πραγματικές ανθρώπινες αξίες. Νομίζω όταν είσαι κλεισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους αντιλαμβάνεσαι καλύτερα όσα έχεις όταν είσαι εντελώς ελεύθερος, αλλά δεν τους δίνεις σημασία. Εγώ τον θάνατο, σου έχω ξαναπεί, δεν τον φοβάμαι. Ούτε τη διαδικασία», είπε μεταξύ άλλων η Ροζίτα Σώκου.

www.zappit.gr