Πρετεντέρης, Παπαχελάς και άλλοι επώνυμοι στην μάχη με τον κορονοϊό

Πρετεντέρης, Παπαχελάς και άλλοι επώνυμοι στην μάχη με τον κορονοϊό

Μάχη απέναντι στη δύσκολη ασθένεια του κορονοϊού δίνουν γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο των επιχειρήσεων, της οικονομίας της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, αλλά και του αθλητισμού.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι επώνυμοι ανακοίνωσαν οι ίδιοι ότι προσεβλήθησαν από τον ιό, μέσα από τους λογαριασμούς που διατηρούν στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων.

Ενας από αυτούς, ο γνωστός επιχειρηματίας Μίλτος Καμπουρίδης, σύζυγος της Μαρίνας Βερνίκου, νόσησε από τον κορωνοϊό, αλλά -όπως δήλωσε στη Realnews- έχει αναρρώσει πλήρως, καθώς οι εξετάσεις του βγήκαν αρνητικές. Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε πρόσφατα και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, που προχώρησε στη δημοσιοποίηση του γεγονότος μέσω Τwitter, συνιστώντας μάλιστα σε όλους όσοι νοσούν πειθαρχία, υπομονή και απομόνωση. «Τώρα πληροφορούμαι ότι βρέθηκα θετικός στον κορωνοϊό. Ηθικό ακ μαιότατο», έγραψε ο γνωστός αρθρογράφος των «Νέων», με μεγάλη πορεία στην τηλεό- ραση, σημειώνοντας με αρκετή διάθεση χιούμορ: «Πειθαρχία. Υπομονή. Απομόνωση. Ευτυχώς, έχω πολλά βιβλία για διάβασμα. Θα περάσει κι αυτό. ∆εν ξέρω τι νομίζει ο Κινέζος, αλλά εμείς φάγαμε τα νιάτα μας στους Βιετκόνγκ».

Παράλληλα, ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς, νοσεί από τον COVID-19 και η υγεία του παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Οταν στις 18 Μαρτίου ανακοίνωσε μέσα από τη στήλη του στην «Καθημερινή» ότι βρέθηκε θετικός στον ιό, είχε περι- γράψει ως ιδιαίτερα δυσάρεστα τα συμπτώμα- τα που ένιωθε μέχρι εκείνη την ημέρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι στιγμής είναι μια δυσάρεστη εμπειρία, κάτι σαν κακή γρίπη. Θέλει, όμως, προσοχή. Γιατί μαθαίνουμε συνέχεια για περιπτώσεις ανθρώπων που το πήραν αψήφιστα και βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση». Με ψύχραιμο τρόπο, ο Τζώνη Καλημέρης έγραψε πως προσεβλήθησαν ο ίδιος και η σύντροφός του Χριστίνα Κοντοβά σε κοινωνική έξοδο. «Κι εγώ ήρθα σε επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα, 5 μέρες μετά, έχω όλα τα συμπτώματα», είχε αποκαλύψει ο κ. Καλημέρης. «Πυρετό, βήχα, μυϊκούς πόνους και εγώ και η Χριστίνα. Κατά τη γιατρό, ασθενούμε και οι δύο. Σε καραντίνα για 15 ημέρες. Μας είπε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε τεστ, είναι βέβαιο ότι είμαστε θετικοί».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα