Υπόθεση Πάνου Καλλίτση: Εμπλοκή αστυνομικού - Tι τον πρόδωσε

Εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του  κομμωτή Πάνο Καλλίτση. Την ερχόμενη Τρίτη θα απολογηθούν στον ανακριτή οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν

Ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση μετά από πολυήμερη έρευνα και το πρωί της Παρασκευής προχώρησε στην προσαγωγή των υπόπτων.

Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ πέρασε το πρωί το κατώφλι του εισαγγελέα μαζί με  τους άλλους δυο συνεργούς του, έναν Έλληνα κρατούμενο φυλακών και έναν Ιρακινό, με χειροπέδες στα χέρια και σκυφτό το κεφάλι.

Ήταν αυτός που είχε την πληροφορία εκ των έσω ότι ο Πάνος Καλλίτσης μετέφερε χρήματα από το κομμωτήριο στο σπίτι του.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ένας γνωστός του από το περιβάλλον του κομμωτή του είχε πει ότι μετέφερε τις εισπράξεις στο σπίτι του. Το είπε στον κρατούμενο συγκατηγορούμενό του και μαζί σχεδίασαν τη ληστεία.  Την ημέρα της ληστείας ακολούθησε με την μοτοσικλέτα τον Πάνο Καλλίτση από το κομμωτήριο μέχρι το σπίτι του στον Λυκαβηττό και ειδοποίησε τους άλλους δύο ότι έφτασε.

Είπε ότι δεν ήταν στα σχέδιά τους να τον πυροβολήσουν, πως αυτό έγινε όταν αντέδρασε και πως δεν πυροβόλησε ο ίδιος τον κομμωτή.

Τον πρόδωσε το κινητό

Οι αστυνομικοί υποψιαστήκαν από την αρχή τον συνάδελφό τους. Το κινητό του τηλέφωνο αλλά και η χλιδάτη ζωή, με φωτογραφίες στο facebook, ήταν αυτά που τον πρόδωσαν.

Ο Έλληνας συνεργός του είχε πλούσιο βιογραφικό στις ληστείες ενώ όταν έγινε η δολοφονική επίθεση στον γνωστό κομμωτή ήταν σε άδεια από τις φυλακές. Τωρα ο ένας τα ρίχνει στον άλλο, καθώς αυτός δείχνει τον αστυνομικό ως υπεύθυνο για τον πυροβολισμό.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας. Μαζί με τον Ιρακινό και τον κρατούμενο φυλακών θα απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή.

Τι είχε συμβεί

Το περιστατικό συνέβη στον περιφερειακό Λυκαβηττού και, συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Παλιγγενεσίας και Λιβίνη όπου βρίσκεται η κατοικία του κ. Καλλίτση.

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ ο γνωστός κομμωτής κι η σύζυγός του εισέρχονταν στο γκαράζ του σπιτιού τους, επιστρέφοντας από το κατάστημα του πρώτου στο Ψυχικό. Την στιγμή που επιβιβάζονταν στο αυτοκίνητό τους, δύο ένοπλοι δράστες τους επιτέθηκαν και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν με την απειλή όπλων την τσάντα με τα χρήματα που μετέφερε το ζευγάρι.

Οι δράστες για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους πυροβόλησαν δύο φορές σε βάρος του Καλλίτση, μία φορά στον θώρακα και μία στο πόδι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή πεζή, δίχως να πάρουν μαζί τους την τσάντα με τα χρήματα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα