Αλεξία Αλεξιάδου: Οι τελευταίες της συνεντεύξεις

Ο ξαφνικός θάνατός της Αλεξίας Αλεξιάδου σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια της, στους φίλους της, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Η γνωστή τηλεοπτική μαγείρισσα και κόρη της Βέφας Αλεξιάδου άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από ανακοπή, την ώρα που κοιμόταν, μετά από μια κρίση άσθματος.

Σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις, τον Αύγουστο του 2012, είχε μιλήσει στην Εφημερίδα Espresso για το αν πιστεύει ότι θα ακολουθήσουν τα χνάρια της και της γιαγιάς τους.

“Η μικρή Βέφα λατρεύει τη μαγειρική και είναι η καλύτερη βοηθός μου στην κουζίνα! Εχει φτιάξει από μαγειρίτσα μέχρι τούρτα παγωτού! Το πιο σημαντικό είναι πως της αρέσει η διαδικασία της μαγειρικής σε όλα τα βήματα, από το κόψιμο των φρέσκων λαχανικών από το μποστάνι μέχρι το καθάρισμα της κουζίνας όταν τελειώσουμε”, είχε πει.

''Η Χαρά είναι αριστούχος στο σχολείο και προσπαθεί κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Λόγω εφηβείας προσέχει τη διατροφή της, άρα είναι η καλύτερη δοκιμάστρια των συνταγών μας, και αν κρίνω από τη σιλουέτα της, πρέπει να έχουμε πετύχει, με τη μικρή Βέφα βοηθό, να της προσφέρουμε τα μενού που της αρέσουν. Είμαστε περήφανοι και για τις δύο, γιατί είναι πολύ καλοί χαρακτήρες κι έχουν σοβαρές αρχές στη ζωή τους", περιέγραφε στην ίδια συνέντευξη.

Η τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη ήταν στην εκπομπή Oops και τον Κωνσταντίνο Δαναό για το κανάλι 9. Τότε, είχε μιλήσει για την συνεργασία της με την μαμά της, Βέφα Αλεξιάδου, για το πέρασμά της από την τηλεόραση αλλά και την αφοσιωσή της στο περιοδικό της Realfood.

«Η πιο δύσκολη συνεργασία σε ένα χώρο και σε οποιοδήποτε επάγγελμα, είναι όταν υπάρχει ήδη μια δυναμική προσωπικότητα και ένας γονιός ο οποίος σίγουρα κατευθύνει ή κινεί τα νήματα. Εμένα μου πήρε αρκετά χρόνια, τα οποία χρησιμοποίησα για να διδαχτώ κοντά της. Αλλά μετά έπρεπε κάποια στιγμή να ανεξαρτητοποιηθώ και να δείξω την δική μου προσωπικότητα και την δική μου ικανότητα, το οποίο έγινε στην πορεία. Η Βέφα είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον χώρο. Ήταν η πρώτη που ξεκίνησε την μαγειρική στην ιδιωτική τηλεόραση και όταν ξεκινούσε δεν τα είχε βρει όλα εύκολα. Βρήκε μια λευκή σελίδα και έπρεπε να την γράψει. Αυτό σίγουρα της το αναγνωρίζω».

«Δεν μπορούμε να ταιριάζουμε όλοι οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη, ούτε μπορούμε όλοι να συμπαθούμε ο ένας τον άλλον, έτσι δεν είναι; Έκανε τις επιλογές της, είναι παρουσιάστρια έχει την δική της εκπομπή και πήρε τις αποφάσεις της για το με ποιους θέλει εκείνη να συνεργαστεί. Καμιά φορά αυτό, αποκλείει τον κόσμο» ενώ στη συνέχεια την είχε χαρακτηρίσει… «άνοστη», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα συνεργαζόμουν ξανά μαζί της. Δεν ένιωθα και τόσο επιθυμητή».

Σήμερα η κηδεία της Αλεξίας Αλεξιάδου

Το συγκινητικό μήνυμα του συζύγου της Αλεξίας Αλεξιάδου

Αλεξία Αλεξιάδου: Τα συγκινητικά λόγια της αδελφής της Άντζυ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα