Δράμα: Το Βόρειο Σέλας στον ουρανό της πόλης

Δράμα: Το Βόρειο Σέλας στον ουρανό της πόλης

Το εντυπωσιακό φαινόμενο «Βόρειο Σέλας» εμφανίστηκε και πάλι στη χώρα μας, τα χαράματα της Παρασκευής (1/12). Το θέαμα απόλαυσαν οι κάτοικοι της Δράμας, καθώς το Βόρειο Σέλας έκανε ξανά την εμφάνισή του στον νυχτερινό ουρανό.

Σύμφωνα με τη ΝΟΑΑ (Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας), πρόκειται για μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα στη Γη κατηγορίας G3 κατά τη διάρκεια της οποίας το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Σέλας αυτό εμφανίστηκε ξανά στις 5 Νοεμβρίου 2023 και σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο είναι ένα φαινόμενο που παρατηρούμε σπάνια στη χώρα μας και προκαλείται γενικά από τις ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες.

«Tο βράδυ, 5 Νοεμβρίου 2023, παρατηρήθηκε σέλας από περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ένα φαινόμενο που σπάνια παρατηρούμε στη χώρα μας. Σέλας σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια ισχυρών μαγνητικών καταιγίδων. Οι μαγνητικές καταιγίδες προκαλούνται από διαταραχές του γεωμαγνητικού πεδίου, καθώς αυτό αλληλεπιδρά με το μαγνητικό πεδίο του ήλιου μας (μέσω του ηλιακού ανέμου)», τονίζεται στην ανάρτηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα