Ελπίδες για ένα νέο όπλο κατά του κορονοϊού από το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο

Ελπίδες για ένα νέο όπλο κατά του κορονοϊού από το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο

Ελπίδες για ένα νέο όπλο κατά του κορονοϊού δημιουργεί το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο. Οι κλινικές δοκιμές ξεκίνησαν ήδη στη χώρα μας.

«Φαίνεται από τη μελέτη ότι βοηθάει. Τώρα αυτή είναι μια μελέτη φάσης 2. Θα έχουμε 90 ασθενείς που θα πάρουν το φάρμακο. Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλά για να έχουμε ακόμη ένα όπλο στα χέρια μας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Μίνα Γκάγκα πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας, έχοντας στο πλευρό της τον ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αμπέρ

Η πρώτη μελέτη έγινε στο Ισραήλ και η δεύτερη μελέτη γίνεται στην Ελλάδα, όπως εξήγησε η ίδια. Ξεκίνησε στο Αττικό νοσοκομείο με τον πρώτο ασθενή την προηγούμενη εβδομάδα και ξεκινάει σήμερα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός καθηγητής δήλωσε» γεμάτος ελπίδα».

Εισπνεόμενο φάρμακο: Σε δύο διαφορετικές δόσεις οι δοκιμές
Οι δοκιμές του φαρμάκου θα γίνουν σε δύο διαφορετικές δόσεις προκειμένου να διαπιστωθούν τα οφέλη που φάνηκαν από την πρώτη μελέτη.

Σχετικά με τις νοσηλείες από κορωνοϊό, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι στο Γεννηματάς δεν νοσηλεύεται κανένας εμβολιασμένος ενώ γενικά δεν γίνονται εισαγωγές εμβολιασμένων στα ελληνικά νοσοκομεία.

Διευκρίνισε ότι μόνο εμβολιασμένοι με ανοσολογικά προβλήματα έχουν νοσηλευθεί «δύο όλοι κι όλοι». Κάλεσε όσους κάνουν χημειοθεραπείες, έχουν αυτοάνοσα ή έχουν μεταμοσχευθεί να εμβολιαστούν σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν καλύπτονται 100%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO