Ανησυχητική έρευνα στη Βρετανία: 1 στους 8 που νικούν τον κορονοϊό πεθαίνουν εντός 140 ημερών

Ανησυχητική έρευνα στη Βρετανία: 1 στους 8 που νικούν τον κορονοϊό πεθαίνουν εντός 140 ημερών

Το 1/3 των ασθενών που νίκησαν τον κορονοϊό επιστρέφουν στο νοσοκομείο μέσα σε 5 μήνες, την ίδια ώρα που ένας στους 8 πεθαίνει κατόπιν. Αυτό βρήκε μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Λέστερ, αναζητώντας τις μακροχρόνιες επιδράσεις της νόσου στον οργανισμό. Κι εδώ τα συμπεράσματα είναι μάλλον «μαύρα», καθώς σε πολλούς η μάχη με την Covid καταλήγει σε εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και άλλα σοβαρά προβλήματα.


Η πανεπιστημιακή έρευνα, που έγινε από κοινού με το Office for National Statistics (ONS) της Αγγλίας, βρήκε πως από τα 47.780 κρούσματα κορονοϊού που πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο κατά το πρώτο κύμα, το 29,4% επέστρεψε στο νοσοκομείο μέσα σε 140 μέρες, και ένα 12,3% από αυτούς πέθαναν. Η μελέτη μιλά και για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις υγείας που προκαλεί η Covid, όπως η εμφάνιση προβλημάτων καρδιάς, διαβήτη και χρόνιες παθήσεις στο συκώτι και τα νεφρά. Ο ακαδημαϊκός Kamlesh Khunti και επικεφαλής της μελέτης είπε στην Telegraph πως αυτή είναι «η μεγαλύτερη μελέτη ανθρώπων που πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο, μετά την εισαγωγή τους με Covid».


«Οι άνθρωποι φαίνεται πως πηγαίνουν σπίτι, εμφανίζουν μακροχρόνια συμπτώματα, επιστρέφουν και πεθαίνουν. Βλέπουμε πως το 30% επιστρέφουν στο νοσοκομείο, αυτοί είναι πολλοί άνθρωποι, οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι». Η μελέτη, που δεν ελεγχθεί ακόμα από ανεξάρτητους φορείς και δεν έχει δημοσιευτεί, βασίζεται στα πρώτα δεδομένα του κορονοϊού κατά το πρώτο κύμα…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα