Επιμένει η Αθηνά Λινού: Το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας είναι θέμα Πατριαρχείου

Επιμένει η Αθηνά Λινού: Το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας είναι θέμα Πατριαρχείου

Εκ νέου τις δικές της απαντήσεις γύρω από την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού από την Θεία Κοινωνία επιχείρησε να δώσει την Τρίτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικο σταθμό ΘΕΜΑ 104.6, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ και πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Αθηνά Λινού.

Σε αντίθεση δηλαδή με όσα λένε άλλοι συνάδελφοι της, εξηγώντας και αναλύοντας τους κινδύνους της μετάδοσης και διασποράς, η ίδια όπως είπε δεν μεταδίδεται.

Υπογράμμισε, όμως, ότι είναι ευθύνη των κληρικών η τήρηση των μέτρων.

Η Aθηνά Λινού αποκάλυψε ότι έχει στείλει 12 οδηγίες στην Ιερά Σύνοδο, ανάμεσα στις οποίες είναι να αποφεύγουν οι πιστοί να φιλάνε τις εικόνες, να μην φιλούν τα χέρια των ιερέων, να τηρούνται τα μέτρα αποστάσεις, να γίνονται λειτουργίες σε εξωτερικούς χώρους και φορούν όλοι μάσκα.

Για το αν το κουταλάκι που μοιράζεται μεταξύ των πιστών είναι επικίνδυνο εν μέσω της σοβαρής πανδημίας που διανύουμε, η Α. Λινού απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι θέμα δογματικό και είναι απόφαση του Πατριαρχείου.

«Ερωτηματικά» για την πρόταση Τσίπρα

Με βάση τα όσα επανέλαβε και σήμερα, Τρίτη, η καθηγήτρια Αθηνά Λινού αυξάνονται οι απορίες για την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, να προτείνει την καθηγήτρια ως υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η καθηγήτρια στο παρελθόν δεν έχει κρύψει ότι είναι πιστή, λέγοντας ότι οι γενικά οι κορωνοϊοι μεταδίδονται μέσω του αέρα και ότι είναι αποκλειστικά θέμα πίστης και όχι υγείας, αν κάποιος θα λάβει Θεία Κοινωνία ή όχι.

Η ίδια η καθηγήτρια είπε ξανά ότι είναι τιμητική πρόταση, έχει περάσει από πολιτικές θέσεις κατά την διάρκεια της μακράς πορείας της, μόνο κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε.

Σημείωσε όμως, ότι αυτή τη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό που είναι βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ειδικά μέτρα για τη σίτιση των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα