Η επιστήμη το επιβεβαιώνει: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Η επιστήμη το επιβεβαιώνει: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Ερευνητές του βρετανικού ιδρύματος για τον γάμο Marriage Foundation διαπίστωσαν ότι μία καθημερινή συνήθεια παίζει σημαντικό ρόλο για να αντέξει στον χρόνο ένα ζευγάρι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα ζευγάρια που τρώνε καθημερινά μαζί έχουν περισσότερες πιθανότητες να μακροημερεύσουν.

Η έρευνα που βασίστηκε σε στατιστικά στοιχεία του United Kingdom Time Use Survey, μελέτησε περισσότερα από 4.000 ζευγάρια, τα οποία είτε ήταν παντρεμένα, είτε συγκατοικούσαν.

Από αυτά το 33% των παντρεμένων ζευγαριών και το 28% των ζευγαριών που ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη δήλωσαν ότι έτρωγαν μαζί τις περισσότερες φορές. Από την άλλη, το ένα πέμπτο των παντρεμένων ζευγαριών και το ένα τέταρτο όσων συγκατοικούσαν συνήθως έτρωγαν χωριστά.

Από την ανάλυση των στοιχείων οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα ζευγάρια που τρώνε μαζί δήλωσαν περισσότερο ευτυχισμένα από εκείνα που εξαιτίας των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων τρώνε χωριστά.

Ευτυχισμένα δήλωσαν το 67% της πρώτης κατηγορίας ζευγαριών και το 58% της δεύτερης. Από στατιστικής άποψης το κοινό γεύμα αποδείχθηκε αρκετά σημαντικό για τη μακροβιότητα ενός γάμου ή μίας συγκατοίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Επιστήμη

Espressonews.gr
Σχολιάστε το άρθρο: