Πανελλαδικές 2012: Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των υποψηφίων

Τέλος στην αγωνία των περίπου 110.000 υποψηφίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς σήμερα δίνει στη δημοσιότητα τις βαθμολογίες που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και της ομάδας β’ των Επαγγελματικών Λυκείων αναμένεται να αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας μετά τη 1.00 το μεσημέρι.

Από την ίδια ώρα οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου (http://results.minedu.gov.gr), όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι όλοι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β’ και ΕΠΑΛ-Α’) θα πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5/7/2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο λύκειό τους και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων.

Επίσης, εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων. Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα