Πανελλαδικές 2012: Αρχές οικονομικής Θεωρίας και βάσεις 2012

Τώρα οι υποψήφιοι που ολοκλήρωσαν τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι πρέπει να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, πηγαίνοντας στο λύκειο τους, για να μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους, στις ημερομηνίες που θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιουνίου, αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια και μουσική), μία ημέρα νωρίτερα , λόγω των εθνικών εκλογών.

Οι βαθμολογητές μιλούν για πτώση των βάσεων σε πολυτεχνικές, φυσικομαθηματικές σχολές, λόγω της δυσκολίας των θεμάτων στη Φυσική αλλά και τα Μαθηματικά. Όμως η γενικότερη τάση των βάσεων αναμένεται να μην είναι ενιαία σε όλες τις σχολές, αλλά θα εμφανίζονται αυξομειώσεις. Από τις μειώσεις , ολίγων όμως μορίων, δεν θα ξεφύγει ούτε η ιατρική Αθηνών, γεγονός που, αν συμβεί, θα επιφέρει μια εξορθολογικότερη πορεία των βαθμολογικών βάσεων σε σχολές που για να εισαχθεί ένας υποψήφιος θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από άριστος.

Ωστόσο, όπως παρατηρούν έμπειροι βαθμολογητές το σημαντικότερο χαρακτηριστικό των φετινών εξετάσεων, πέραν του «αλαλούμ» με τη Φυσική, ήταν το γεγονός ότι και στα άλλα μαθήματα, οι ερωτήσεις και τα θέματα ήταν πολλά και δύσκολα, ίσως δυσκολότερα από κάθε άλλη χρονιά. Φέτος, αναδείχθηκε ως υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα η ποσότητα των ερωτήσεων που ήταν σαφώς δυσανάλογη με το τρίωρο που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι.

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 για τους περισσότερους μαθητές.

Απαιτητικά τα θέματακαι στη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης ακόμα και για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Μπορεί τα θέματα να ήταν σαφή στη διατύπωση αλλά ήταν πολλά σε ποσότητα και ο χρόνος που δίνονταν δεν ήταν αρκετός.

Αυτό σε συνδιασμό με την μεγάλη αποτυχία - φιάσκο της Φυσικής θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση των βάσεων ακόμη και στις περιζήτητες σχολές.

Τουλάχιστον δύο ερωτήματα δυσκόλεψαν πολύ τους υποψηφίους που προσήλθαν την Παρασκευή να διαγωνιστούν. Πάντως τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, αλλά απαιτούσαν πολλή ώρα για την επίλυση τους.

Προβλήματα  αντιμετώπισαν και οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που διαγωνίστηκαν στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Σε πολλά θέματα έγιναν διευκρινιστικές ερωτήσεις. Το υπουργείο Παιδείας πάντως αναφέρει ότι ανάλογες ερωτήσεις γίνονται κάθε χρόνο για τα θέματα στο συγκεκριμένο μάθημα.

Χωρίς εκπλήξεις ήταν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν στα Λατινικά οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στην Ηλεκτρολογία οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής).

Δείτε τα θέματα και τις λύσεις στο μάθημα "Αρχές Οικονομικής Θεωρίας"

Δείτε τις λύσεις στο Φροντιστήριο ΜΕΘΟΔΙΚΟ



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα