Καθαρισμός προσώπου: O «κανόνας του ενός λεπτού» για πιο καθαρό και λαμπερό δέρμα

Καθαρισμός προσώπου: O «κανόνας του ενός λεπτού» για πιο καθαρό και λαμπερό δέρμα

Με το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού, ένα μόλις λεπτό αρκεί για να αποκτήσεις υπέροχη επιδερμίδα.

Τι θα γινόταν αν σου λέγαμε ότι 60 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να βελτιώσεις την ποιότητα της επιδερμίδας σου; Είναι αλήθεια, ένα μόνο λεπτό αρκεί για να έχεις πιο καθαρό δέρμα και πιο λαμπερή, ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Πώς λειτουργεί ο «κανόνας του ενός λεπτού»

Όσο πιο ισχυρό είναι το καθαριστικό προσώπου που εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου, τόσο λιγότερος χρόνος χρειάζεται για να καθαριστεί. Στην πραγματικότητα, στην επιφάνεια του δέρματος έχουμε ένα υδρολιπιδικό φιλμ το οποίο αποτελείται από ένα μείγμα νερού και φυσικών ελαίων που παράγονται από το ίδιο το χόριο για να διατηρείται ενυδατωμένο. Όταν χρησιμοποιείς υπερβολικά «σκληρά» προϊόντα καθαρισμού, αφαιρείς τις ακαθαρσίες, αλλά και το υδρολιπιδικό φιλμ, αφήνοντας το δέρμα εκτεθειμένο. Εξ ου και η αίσθηση ξηρότητας και τραβήγματος του δέρματος που μπορεί να αισθάνεσαι σε ορισμένες περιπτώσεις. Είναι σημάδια ότι το δέρμα ζητά βοήθεια».

Η ιδανική επιλογή είναι να χρησιμοποιείς ένα απαλό καθαριστικό για το δέρμα σου, δίνοντάς του περισσότερο χρόνο να δράσει, ώστε να καθαρίσει άψογα την επιδερμίδα σου. Εδώ, εισέρχεται στο παιχνίδι και ο «κανόνας του ενός λεπτού» - ο απαιτούμενος χρόνος που χρειάζεται να αφιερώσεις στο step του καθαρισμού.

Πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα