Banana botox: Ποια είναι η φυσική μέθοδος αντιγήρανσης για την οποία μιλούν όλοι στο TikTok;

Banana botox: Ποια είναι η φυσική μέθοδος αντιγήρανσης για την οποία μιλούν όλοι στο TikTok;

Περίμενες ποτέ ότι μια μπανάνα (ναι, το γνωστό φρούτο), μπορεί να έχει αντιγηραντικό εφέ στην επιδερμίδα, τέτοιο που να μπορεί να αντικαταστήσει το botox; Κι όμως, σε αυτό ακριβώς το beauty hack "ορκίζονται" αρκετές γυναίκες, που διατυμπανίζουν στα social media τα (πολλαπλά) οφέλη της για το δέρμα. 

Πιο αναλυτικά, η πληθώρα των βίντεο που υπάρχουν στο TikTok με το hashtag #bananabotox δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη φλούδα μιας ώριμης μπανάνας για να βελτιώσεις την όψη των ρυτίδων και λεπτών γραμμών στο πρόσωπο, καθώς και γενικότερα την υφή της επιδερμίδας.

Μάλιστα, πολλές είναι οι γυναίκες που υποστηρίζουν ότι πράγματι βλέπουν αποτελέσματα, ενώ μάς δείχνουν πώς κάνουν απαλό μασάζ στην επιδερμίδα με το πίσω μέρος της φλούδας... Να το πιστέψουμε; 

Το πολυτελές σέρουμ για λάμψη και αντιγήρανση που λατρεύουν όλες οι celebrities θα το βρεις στο φαρμακείο

Τι συμβαίνει πραγματικά

Φυσικά και δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις σχετικά με τις αντιγηραντικές ιδιότητες της συγκεκριμένης μεθόδου, αφού πρόκειται για άλλο ένα TikTok hack που χρησιμοποιούν χιλιάδες γυναίκες χωρίς κάποια ιατρική εγγύηση, διαδίδοντας απλά την εμπειρική γνώμη τους. Αυτό που μπορούμε βέβαια να πιστέψουμε είναι ότι όντως αφήνει πιο απαλή και λεία την επιδερμίδα, χάρη στη βιταμίνη Α που περιέχεται φυσικά στις μπανάνες και βελτιώνει τη σφριγηλή υφή, συμβάλλοντας έτσι στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος. 

Ο εντελώς ανέξοδος τρόπος για να κάνεις φυσικό μπότοξ στο σπίτι

Βέβαια, οι υποστηρικτές του trend θεωρούν ότι η βιταμίνη C και το πυρίτιο, που επίσης περιλαμβάνει μια μπανάνα, είναι κατεξοχήν αντιγηραντικά στοιχεία που χαρίζουν φωτεινότητα και συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, αντίστοιχα.

Είναι επικίνδυνη μέθοδος για το δέρμα;

Όχι, δεν θεωρούμε ότι ρισκάρεις την υγεία της επιδερμίδας σου αν απλά τρίψεις τη φλούδα μιας μπανάνας σε αυτή, παρ΄όλα αυτά πρέπει να προσέξεις για τυχόν αλλεργίες ή ερεθισμούς που ενδέχεται να προκύψουν -πράγμα που άλλωστε ισχύει για οτιδήποτε εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να αναμένεις αποτελέσματα botox, παρά μόνο ίσως μια πιο λεία όψη και βελούδινη αίσθηση στο πρόσωπο. 

Πηγή: madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα