Ημιμόνιμο μανικιούρ: Δες τι κάνεις λάθος και καταστρέφεις τα νύχια σου

Ημιμόνιμο μανικιούρ: Δες τι κάνεις λάθος και καταστρέφεις τα νύχια σου

Το μανικιούρ είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες και τα ημιμόνιμα βερνίκια είναι η πρώτη μας επιλογή όταν θέλουμε να έχουμε για πολλές ημέρες ωραία και περιποιημένα νύχια.

Επιπλέον, τα ημιμόνιμα βερνίκια λειτουργούν προστατευτικά και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί σωτήρια στην προσπάθεια να δυναμώσουμε τα νύχια μας.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, θεωρείται ότι η συχνή χρήση τους καταστρέφει τα νύχια και τα κάνει πιο λεπτά και ευαίσθητα στα σπασίματα;

Τι λάθος κάνεις και καταστρέφεις τα νύχια σου

Η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο αφαίρεσης των ημιμόνιμων βερνικιών.

Πολλές φορές όταν φθείρεται το βερνίκι σε κάποιο νύχι, κάνουμε το λάθος να το ξεφλουδίζουμε. Είτε το κάνουμε με προσεκτικές κινήσεις είτε απότομα ενδέχεται να αφαιρέσουμε και την ανώτερη στοιβάδα του νυχιού κάνοντας το πιο αδύναμο.

Επίσης, πολλά κέντρα περιποίησης συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τροχό για να αφαιρέσουν πλήρως το βερνίκι σε περίπτωση, που αυτό δεν λειώσει με το ασετόν. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, προκαλείται ζημιά στα νύχια καθώς αφαιρούνται μαζί και οι στοιβάδες του νυχιού.

Πώς να αφαιρέσεις μόνη σου σωστά το ημιμόνιμο

Πρώτα λιμάρεις ελαφρά όλα τα νύχια. Στη συνέχεια βάζεις καθαρό ασετόν σε βαμβάκι και το τυλίγεις επάνω στο νύχι με αλουμινόχαρτο.
Τα αφήνεις για 10-20 λεπτά. Στα σημεία που έχει παραμείνει υλικό πάνω στο νύχι σπρώχνεις μαλακά με ένα ξύλινο ή μεταλλικό pusher.

Βέβαια, για την καλύτερη και ασφαλέστερη αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού μπορείς πάντα να απευθυνθείς στο κατάστημα που συνηθίζεις να περιποιείσαι τα άκρα σου.

Πηγή: vwoman.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα