Φτιάξε φυσική βαφή για τα μαλλιά σου και πες αντίο στις σκληρές χημικές ουσίες

Φτιάξε φυσική βαφή για τα μαλλιά σου και πες αντίο στις σκληρές χημικές ουσίες

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βάψεις τα μαλλιά σου: με φυσικό τρόπο ή χημικές βαφές. Μια χημική βαφή λειτουργεί ανοίγοντας το εξωτερικό κάλυμμα της τρίχας (την επιδερμίδα) για να διεισδύσει. Αυτό μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα, αφήνοντας τα μαλλιά σου πολύ ξηρά και εύθραυστα, ενώ μια φυσική χρωστική μπορεί να βοηθήσει αλλά παράλληλα και να ενισχύσει τα μαλλιά.

Πώς θα φτιάξεις σπιτική βαφή μαλλιών

Η χέννα είναι ίσως ένα από τα πιο δυνατά και πιο κοινά βότανα που χρησιμοποιείται ως βαφή μαλλιών. Το τελικό χρώμα εξαρτάται συχνά από το πού έχει παραχθεί η χέννα.

Οι αιγυπτιακές και μαροκινές χέννες έχουν μια ελαφριά πορτοκαλί απόχρωση. Αντίθετα, οι ιρανικές χέννες τείνουν να έχουν περισσότερο μια κοκκινωπή απόχρωση (αν και όταν οι χέννες αναμειγνύονται, έχουν ένα πρασινωπό χρώμα).

Τα μαλλιά μας αντιδρούν ελαφρώς διαφορετικά από κάποιου άλλου όταν εκτίθενται σε μια χρωστική, γι’ αυτό προτού αρχίσεις να βάζεις χρώμα σε ολόκληρα τα μαλλιά σου, καλό θα είναι να κάνεις πρώτα ένα τεστ σε μια τούφα.

Φτιάξε μια μικρή ποσότητα από τη σπιτική βαφή μαλλιών και δοκίμασέ τη σε μια μικρή, διακριτική τρίχα ή τούφα. Άφησέ τη για περίπου 30 λεπτά πριν την ξεπλύνεις. Αν είναι πολύ φωτεινό το χρώμα για τις προτιμήσεις σου, άφησέ τη λίγο περισσότερο.

Ωστόσο, να θυμάσαι ότι αυτό δεν είναι μια ακριβής επιστήμη, είναι δοκιμή και γι’ αυτό μπορεί να υπάρξουν και λάθη. Επομένως, εάν δεν αντέχεις τη σκέψη ότι θα έχεις ένα αποτέλεσμα που δεν είναι τόσο ικανοποιητικό χρωματικά όσο το κομμωτήριού σου, δεν πρέπει να το δοκιμάσεις στο σπίτι.

Φυσικά Χρώματα για Βαφή Μαλλιών

Τα καλά συστατικά που πρέπει να προσθέσεις  στη χέννα για χρώμα και λάμψη είναι:

-Ρίζα χαμομηλιού ή ραβέντι για ανοιχτόχρωμα μαλλιά
-Καφές για ένα θαμπό κόκκινο
-Indigo για πολύ σκούρα μαλλιά
-Κόκκινο κρασί για πλούσιο καστανόξανθο χρώμα

Συστατικά που χρειάζονται:

-6 κουταλιές της σούπας χέννα σε σκόνη
-1 κουταλιά της σούπας βότανα σε σκόνη, αλεσμένους κόκκους καφέ ή Indigo
-6 1/2 fl oz (200 ml) βραστό νερό – ή μισό νερό μισό κόκκινο κρασί για το Auburn
-1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι μηλίτη – 1/2 κουταλάκι του γλυκού αν χρησιμοποιήσεις μισό νερό μισό κρασί για το Auburn
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (κανονικά προς ξηρά μαλλιά)

Απαιτούμενος εξοπλισμός:

  • Μεγάλο μπολ
  • Παλιές πετσέτες
  • Εφημερίδα
  • Τσιμπιδάκια
  • Πλαστικά γάντια
  • Πλαστικό περιτύλιγμα ή πλαστικό καπέλο

Μέθοδος

  • Συνδύασε όλα τα ξηρά υλικά με το βραστό νερό και το κρασί. Ρίξε το ξύδι μηλίτη και άσε την πάστα να κρυώσει λίγο μέχρι να είναι αρκετά ζεστή για να τη χειριστείς.
  • Τύλιξε μια από τις παλιές πετσέτες γύρω από τον λαιμό και τους ώμους σου και είτε φόρεσε μια ποδιά είτε τοποθέτησε μια άλλη παλιά πετσέτα στην αγκαλιά σου.
  • Τρίψε το λάδι στα μαλλιά σου και, στη συνέχεια, χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα χρησιμοποιώντας κλιπ, έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα χειριστείς.
  • Φόρα πλαστικά γάντια και ξεκίνα από το κέντρο του κεφαλιού σου. Κάλυψε κάθε τμήμα με την πάστα χέννας, δουλεύοντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Μόλις ένα τμήμα έχει καλυφθεί καλά με την πάστα, βάλε τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού σου.
  • Αφού τα μαλλιά σου έχουν καλυφθεί πλήρως με τη θεραπεία χέννας, τύλιξε το κεφάλι σου αρκετά σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και άστα στον απαιτούμενο χρόνο. Αυτό διαρκεί συνήθως από 20 λεπτά έως 1 1/2 ώρα, ανάλογα με τη δοκιμή στην τούφα που έχεις ήδη κάνει, αλλά βασικά, όσο περισσότερο το αφήνεις, τόσο πιο βαθύ είναι το χρώμα.
  • Τώρα, ξέπλυνε τη φυσική σπιτική βαφή μαλλιών από τα μαλλιά σου, έως ότου το νερό αρχίσει να τρέχει καθαρό, στη συνέχεια λούσου και περιποιήσου τα με τον κανονικό σας τρόπο.

Πηγή: theissue.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα