Καιρός: Πώς οι εποχικές αλλαγές προκαλούν τριχόπτωση

Καιρός: Πώς οι εποχικές αλλαγές προκαλούν τριχόπτωση

Οι καιρικές αλλαγές που βιώνουμε κατά την αλλαγή των εποχών προκαλούν πολλές αλλαγές στο σώμα μας. Η τριχόπτωση, που είναι ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αναπτυχθεί λόγω πολλών παραγόντων, από γενετικούς παράγοντες μέχρι στρες, από ακανόνιστη διατροφή έως ορμονικές αλλαγές, εκδηλώνεται και σε εποχιακές μεταπτώσεις. Σε ειδικούς απευθύνονται και άτομα που έχουν προβλήματα με τα μαλλιά, ειδικά τη χειμερινή περίοδο.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης, ανεξάρτητα από το αν είναι άνδρες ή γυναίκες. Η αποβολή, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί λόγω ψυχικών και σωματικών αλλαγών, προκαλεί επίσης κατάθλιψη στους ανθρώπους. Στο πλαίσιο αυτό, ο Global Hair Medical Director Berkant Dural υπογράμμισε ότι δεν είναι απαραίτητο να φοβόμαστε την τριχόπτωση στις εποχικές αλλαγές, «Με την έλευση της χειμερινής περιόδου, ο ξηρός αέρας έξω έρχεται σε επαφή με το τριχωτό της κεφαλής και παγιδεύει την υγρασία. Το ξηρό τριχωτό της κεφαλής αρχίζει να πέφτει με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνονται 100 τρίχες την ημέρα. Η τριχόπτωση μπορεί να αυξηθεί κατά 50 τοις εκατό, ειδικά κατά τις εποχιακές μεταβάσεις. Ωστόσο, εάν η αποβολή συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να είναι σημάδι μόνιμης τριχόπτωσης. Είναι απαραίτητο να ληφθούν προφυλάξεις σε μακροχρόνιες διαρροές», είπε.

“ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ”

Πολλές αλλαγές στο σώμα μας επηρεάζουν και τα μαλλιά μας. Εκτός από παράγοντες όπως η έλλειψη βιταμινών, οι ορμονικές αλλαγές, οι διαταραχές της διάθεσης, οι εποχιακές αλλαγές προκαλούν αλλοίωση της δομής των μαλλιών. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε προφυλάξεις όταν οι τρίχες που πέφτουν λόγω καιρικών αλλαγών υπερβαίνουν τις 2 εβδομάδες.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για την τριχόπτωση. Ειδικά τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά τείνουν να πέφτουν. Ωστόσο, σε εποχιακές αλλαγές, η τριχόπτωση συνεχίζεται για 2 εβδομάδες το πολύ. Εάν οι διαρροές συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απολύτως απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Μπορούμε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία αποτρέποντας την τριχόπτωση στην πρώιμη περίοδο. Φυσικά, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε σε αυτή τη διαδικασία, τα θρεπτικά συστατικά και τους παράγοντες που θα πυροδοτήσουν την αποβολή.

«ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ»

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι απευθύνονται σε ειδικούς με το παράπονο της τριχόπτωσης. Αυτή η κατάσταση, η οποία επηρεάζει επίσης τους ανθρώπους ψυχολογικά, μπορεί να προληφθεί με τακτική θεραπεία. Ο Dural, ο οποίος έκανε μια σύσταση για την πρόληψη της μόνιμης τριχόπτωσης, είπε: «Η απουσία βιταμινών και μετάλλων που είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών στο σώμα προκαλεί τριχόπτωση. Αν και μερικές φορές μπορεί να προληφθεί με διάφορα συμπληρώματα διατροφής, σαμπουάν ή θεραπείες περιποίησης, μερικοί άνθρωποι βιώνουν μόνιμη τριχόπτωση. Η παραμονή μακριά από το άγχος, η ισορροπημένη διατροφή, η κατανάλωση άφθονο νερό, το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, η χρήση των σωστών προϊόντων και το μη λούσιμο των μαλλιών με πολύ ζεστό ή κρύο νερό είναι μεταξύ των παραγόντων που αυξάνουν την ποιότητα των μαλλιών.

”Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΥΓΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ"

Εκτός από την τριχόπτωση, αυτή η μέθοδος είναι μια υποστηρικτική μέθοδος θεραπείας για να πυκνώσει η αραιωμένη τρίχα και να φαίνεται ζωντανή και λαμπερή. Δεδομένου ότι δεν είναι χειρουργική μέθοδος, πολλοί άνθρωποι που δεν είναι ικανοποιημένοι με τη δομή της τρίχας καταφεύγουν στη μεσοθεραπεία μαλλιών. Χάρη στις βιταμίνες και τα μέταλλα που εγχέονται στους αδύναμους θύλακες της τρίχας, οι νέοι θύλακες της τρίχας αρχίζουν να αναπτύσσονται κατά μέσο όρο σε 4-8 εβδομάδες. Έτσι, η μεσοθεραπεία μαλλιών, που είναι η πιο ιδανική μέθοδος για την πτώση και την αποδυνάμωση των μαλλιών, προτιμάται από πολλούς.

πηγή: makeleio.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα