Μυστικά ομορφιάς από την Κορέα για την επιδερμίδα του προσώπου

Μυστικά ομορφιάς από την Κορέα για την επιδερμίδα του προσώπου

Η τραγουδίστρια, Στέλλα Κονιτοπούλου, και η δερματολόγος και αφροδισιολόγος, Ελισάβετ Τσιαμπαλή, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τη νέα τάση στην ομορφιά που αφορά το κορεάτικο μυστικό για την επιδερμίδα του προσώπου.

Όλοι θέλουμε να είμαστε όμορφοι. Με τα χρόνια όμως, πολλές φορές μπορεί να αισθανόμαστε πως αυτή η ομορφιά φεύγει και ψάχνουμε συνεχώς τρόπους για να τη διατηρήσουμε.

Η Στέλλα Κονιτοπούλου δήλωσε πως προσέχει τον εαυτό της, όχι μόνο γιατί πρέπει αλλά επειδή της αρέσει η διαδικασία.

«Φροντίζω το δέρμα μου με κρέμες αλλά πάω και στον δερματολόγο και κάνω μεσοθεραπείες. Μου αρέσει πολύ και η όλη διαδικασία».

Σύμφωνα με την ειδικό, κ. Τσιαμπαλή, σε αυτό ακριβώς βασίζεται και το κορεάτικο στυλ ομορφιάς και περιποίησης.

«Ένα βασικό στοιχείο της κοινωνίας τους είναι πως από μικρή ηλικία θεωρούν πως ένα πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι ανώτερης τάξης. Από πολύ μικρή ηλικία λοιπόν, μαθαίνουν να αποφεύγουν τον ήλιο αλλά έχουν και προϊόντα με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, τα οποία χρησιμοποιούν ανελλιπώς».

Ποια τα βήματα

Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του είδους ομορφιάς είναι πως δημιουργούν κάποιες τελετουργίες (8-10 βλήματα) ομορφιάς, που τους βοηθούν να το επιτύχουν.

Σύμφωνα με την κ. Τσιαμπαλή, τα βήματα είναι τα εξής:

-Αφαιρούμε το μακιγιάζ με κάποιο έλαιο.

-Χρησιμοποιούμε ένα δεύτερο καθαριστικό με βάση το νερό.

-Βάζουμε κάποιο απολεπιστικό προϊόν αλλά όχι σε καθημερινή βάση.

-Χρησιμοποιείται λοσιόν για να ισορροπηθεί το ph.

-Βάζουμε κάποιες φόρμουλες, οι οποίες λειτουργούν ως μία πρώτη ενυδάτωση του δέρματος ώστε να μπορέσει να δεχτεί και τα υπόλοιπα προϊόντα.

-Απαραίτητα θεωρούνται τα serum, δηλαδή οι οροί από συμπυκνωμένα συστατικά και στοχεύουν σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.

-Υφασμάτινες μάσκες.

-Κρέμα ματιών.

-Κρέμα ημέρας και νυκτός.

-Αντιηλιακή κρέμα.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι Κορεάτες συμπεριλαμβάνουν την περιποίηση του δέρματος στο ευ ζην και ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία να προσέχουν το δέρμα τους.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα