Μαλλιά: Πώς θα πετύχετε φυσικές ανταύγειες με υλικά της κουζίνας σας

Μαλλιά: Πώς θα πετύχετε φυσικές ανταύγειες με υλικά της κουζίνας σας

Είναι εύκολο να πετύχετε φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά σας, καθώς αρκεί να χρησιμοποιήσετε ορισμένα φυσικά συστατικά που βρίσκονται στη κουζίνα σας. Με αυτόν τον απλό τρόπο μπορείτε να τονίσετε το φυσικό σας χρώμα.

Πλούσιο καστανό

Αν θέλεις να τονίσεις το καστανό χρώμα των μαλλιών σου μπορείς να το κάνεις με απόλυτα φυσικό τρόπο. Αρκεί να ετοιμάσεις μια κανάτα φρεσκοκομμένο γαλλικό καφέ και να τη χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου μετά το λούσιμο με το σαμπουάν σου. Μην τα ξεβγάλεις και άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους για λίγο. Το χρώμα τους θα γίνει πιο πλούσιο και ζωντανό από ποτέ.

Ανταύγειες στο χρώμα του χαλκού

Οι φυσικές χάλκινες ανταύγειες είναι εύκολη υπόθεση με λίγο τσάι. Αν έχεις ξανθά ή ανοιχτά καστανά μαλλιά ξέβγαλέ τα με μια κούπα τσάι. Με τη βοήθεια του ήλιου τα μαλλιά σου σταδιακά θα αποκτήσουν χάλκινες ανταύγειες.

Φυσικές κοκκινομάλλες

Αν τα μαλλιά σου κινούνται στις κόκκινες αποχρώσεις, μπορείς να τους προσφέρεις λίγη περισσότερη ζωντάνια με χυμό καρότου. Πέρασε τα μαλλιά σου με το χυμό και άφησέ τα για πέντε περίπου λεπτά. Στη συνέχεια λούσου κανονικά. Ο χυμός του καρότου ενισχύει τον πορτοκαλί τόνο στα μαλλιά σου και τα αφήνει λαμπερά και περιποιημένα.

Προσθέστε στο φυσικό χρώμα μαλλιών σας ξανθιές ανταύγειες

Τα κόλπα για τις ξανθές ανταύγειες είναι κλασικά και δοκιμασμένα. Μετά το τελευταίο ξέβγαλμα περάστε τα μαλλιά σου με χυμό λεμονιού ή με χαμομήλι. Και πάλι ο ήλιος θα κάνει τα μαγικά του και θα σου χαρίσει τις χρυσές ανταύγειες γρήγορα και απλά.

Με έμφαση στο κόκκινο

Για πιο πλούσιο και έντονο κόκκινο χρώμα στα μαλλιά μπορείς επίσης να δοκιμάσετε το εκχύλισμα του παντζαριού. Κόψε ένα ωμό παντζάρι σε κομματάκια και βάλτο σε λίγο ζεστό νερό για δέκα λεπτά. Χρησιμοποιείστε το κόκκινο αυτό νερό για να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου και να τους χαρίσεις φυσικούς κόκκινους τόνους.

πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα