Η τέχνη των τατουάζ

Η τέχνη των τατουάζ

Μια απορία που έχουν αρκετοί άνθρωποι σήμερα είναι το αν αποτελεί τέχνη το τατουάζ; Ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα δεν υπάρχει, για άλλους είναι, για άλλους όχι. Αν κάτι σίγουρα μπορεί να κάνει το τατουάζ, είναι να προκαλέσει διάλογο.

Τα tattoo τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλή. Το κομμάτι της τέχνης, της δεξιοτεχνίας και της επιδεξιότητας έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα εξελίχθηκαν και τα μέσα και έγιναν προσβάσιμα σε όλους, ενώ στο παρελθόν το tattoo ήταν ένα κλειστό επάγγελμα, με τους δικούς του αυστηρούς κανόνες.

Οι αναφορές σήμερα είναι περισσότερες, η επαφή με τη γνώση πιο άμεση, τα φεστιβάλ tattoo πολυάριθμα σε όλο τον κόσμο και ο αριθμός των tattoo asrtists συνεχώς αυξάνεται. Το tattoo πλέον αποτελεί επιλογή καριέρας. Η συσχέτιση του tattoo που υπήρχε στο παρελθόν όσον αφορά την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό έχει κατά ένα σημαντικό ποσοστό ξεχαστεί.

Τεράστιο ρόλο στην προβολή του tattoo έπαιξαν τα media, και ειδικά η τηλεόραση, όπου άρχισε να προβάλλει άτομα με tattoo. Παράλληλα, τα social media παρέχουν μια τεράστια πλατφόρμα, δωρεάν και μη, με σχεδια τατουάζ. Τέλος, υπάρχει και ο παράγοντας του μιμητισμού, που είναι στη φύση του ανθρώπου. Η ύπαρξη του tattoo στην Ελλάδα υπάρχει σίγουρα από την αρχαιότητα.

Κάποιος που θα θελήσει να κάνει ένα tattoo καλό θα ήταν να μη βιαστεί. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αν κάνεις κάποιο τατουάζ στο χερι σε πολύ μικρή ηλικία τα γούστα σου θα έχουν αλλάξει σε πέντε χρόνια. Τα tattoo είναι μόνιμα παρ’ όλη την ύπαρξη των lasers αφαίρεσης στην εποχή μας, και αυτό είναι και μέρος της γοητείας τους.

Το ότι γερνάς με τα tattoo σου, κάτι σήμαινε για σένα εκείνη η περίοδος που το έκανες, πέρα από τη συνολική σημειολογία του tattoo σου, εφόσον αυτή υπάρχει. Είναι κομμάτι του σώματος και κατά προέκταση του εαυτού σου.

Δε νοείται να πας να κάνεις tattoo σκεπτόμενος «άμα το βαρεθώ σε λίγα χρόνια το βγάζω». Είναι εντελώς λάθος. Τα tattoo δεν είναι μόδα! Κάποιος πριν πάει να κάνει tattoo οφείλει να έχει κάνει την έρευνά του. Να έρθει σε επαφή με τα διάφορα στυλ tattoo, να σκεφτεί καλά τι είναι αυτό που του αρέσει και γιατί του αρέσει.

Έπειτα να βρει ποιος tattoo artist επιδίδεται σε αυτό το στυλ και να έρθει σε επαφή μαζί του πριν καταλήξει στον tattooer που θα του το «χτυπήσει». Τέλος, θα χρειαστεί να έχει υπομονή καθώς ένα tattooμπορεί να χρειαστεί ώρες ακόμα και μέρες για να σχεδιαστεί. Και μην ξεχνάτε όπως λέει και ο ridvan tattoo rhodes εάν κάνετε τατουάζ επειδή είστε μεθυσμένοι ή ανήσυχοι, επαναστάτες ή οι φίλοι σας σας παρακινούν, τότε κάνετε ένα τατουάζ για όλους τους λάθος λόγους. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα