Πώς θα απαλλαγείς από το κιτρίνισμα στα ξανθά μαλλιά

Πώς θα απαλλαγείς από το κιτρίνισμα στα ξανθά μαλλιά

Όλες οι γυναίκες -κι αν όχι όλες, οι περισσότερες- γνωρίζουν την πολυτέλεια αλλά και την ταλαιπωρία που μπορούν να επιφέρουν τα ξανθά μαλλιά, αναζητώντας όλο και πιο αποτελεσματικές λύσεις, για την αντιμετώπιση του κιτρινίσματος. 

Γιατί προκαλείται το ανεπιθύμητο κιτρίνισμα στα ξανθά μαλλιά;
Υπάρχουν γενικά πολλοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στο κιτρίνισμα των μαλλιών. Ένας από τους πιο σημαντικούς είναι η φυσική απόχρωση των μαλλιών και η αντίδραση του ξανθού σε αυτή. Η περίπτωση αυτή μπορεί να συμβεί κυρίως σε σκούρο φυσικό χρώμα μαλλιών, που «κρύβει» διάφορες χρωστικές, οι οποίες και εμφανίζονται όταν το χρώμα «ανοίγει». 

Κατανοώντας κάθε σου ξεχωριστή και διαφορετική ανάγκη, ετοιμάσαμε μια πλούσια λίστα με τους πιο easy τρόπους, που θα δώσουν οριστική λύση στο αιώνιο αυτό πρόβλημα των ξανθών μαλλιών.

Your silver choice 
Μια πρώτη και πιο συνηθισμένη λύση για την αντιμετώπιση του κίτρινου στα ξανθά μαλλιά είναι το silver shampoo. Το ίδιο συμβάλλει στον αποχρωματισμό των ανεπιθύμητων κίτρινων τόνων στα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και ασύγκριτη περιποίηση. Τα σαμπουάν silver έχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες, οι οποίες και συμβάλλουν στην καλή υγεία της τρίχας. Μία από αυτές τις ιδιότητες είναι και τα μωβ χρωστικά που αναγεννούν το ξανθό χρώμα, εξουδετερώνοντας τους κίτρινους τόνους και χαρίζοντας λαμπερά μαλλιά, σαν να τα έβαψες μόλις χθες. 

Η χρήση του silver σαμπουάν είναι πολύ απλή, όπως και αυτή του κλασικού σαμπουάν. Χρησιμοποίησέ το σε νωπά μαλλιά και κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Το σαμπουάν μπορεί να μείνει μέχρι και 3 λεπτά, ώστε να δράσει πάνω στην τρίχα. Επίσης, είναι καλό να το χρησιμοποιείς τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ώστε να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Μάσκα ενυδάτωσης
Το ξανθό είναι ένα χρώμα που χρειάζεται πολλή προσοχή στην περιποίηση του και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να ακολουθήσεις όλα τα απαραίτητα βήματα. Ένα από αυτά είναι και οι θεραπείες με τις κατάλληλες μάσκες ενυδάτωσης. Η τρίχα χρειάζεται πολλές «ανάσες» ενυδάτωσης, καθώς το ξανθό χρώμα, συνήθως, αφυδατώνει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να σπάνε οι άκρες και να δείχνουν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένες αλλά και κίτρινες. Μια μάσκα που έχει ως στόχο την ενυδάτωση και τη θρέψη της τρίχας, θα προσδώσει στα μαλλιά τέλεια όψη χρώματος αλλά και ποιότητα τρίχας που λάμπει από υγεία. 

Σωστή θερμοκρασία στο λούσιμο!
Ένα πολύ έξυπνο και αποδοτικό κόλπο για να αντιμετωπίσεις το ανεπιθύμητο κίτρινο στα ξανθά μαλλιά είναι το σωστό λούσιμο και συγκεκριμένα η κατάλληλη θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείς στο λούσιμο. Έρευνες έχουν δείξει ότι το δροσερό νερό βοηθάει στο να διατηρείται το λαμπερό ξανθό στα μαλλιά, καθώς ωφελεί τα κύτταρα της τρίχας. Αυτό που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να ξεβγάζεις το σαμπουάν με δροσερό νεράκι, ώστε να «κλειδώνεις» την υγρασία στην τρίχα,  για μείωση του ξεθωριάσματος και ενίσχυσης της λάμψης. 

Ρεφλέ – Η απόλυτη τεχνική
Το ρεφλέ αποτελεί την τέλεια τεχνική για να πεις «αντίο» στο ανεπιθύμητο κιτρίνισμα, μια για πάντα! Ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται στην εφαρμογή χρώματος με χαμηλότερο βαθμό οξυζενέ μετά τη βαφή. Το ρεφλέ μπορεί σίγουρα να προλάβει τις διχρωμίες και μπορεί να εφαρμοστεί και αμέσως μετά το ντεκαπάζ, αλλά και ανάμεσα στις βαφές, κάποιες εβδομάδες μετά, αν παρατηρηθεί αλλοίωση στους χρωματισμούς. 

Απόλαυσε το υπέροχο ξανθό σου χρώμα και αντιμετώπισε τα ανεπιθύμητα κίτρινα με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Να θυμάσαι ότι η σωστή περιποίηση και τα κατάλληλα προϊόντα είναι ο πιο ανώδυνος «δρόμος» για τέλεια, λαμπερά ξανθά μαλλιά!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα