Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Παρακάτω θα βρείτε έξυπνες συμβουλές για να αποφύγετε την υπερβολική τριχόπτωση το φθινόπωρο.

Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας καθημερινά
Προστατέψτε τα μαλλιά σας κάνοντας καθημερινό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να τονώσετε τους σμηγματογόνους αδένες και να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Εβδομαδιαία βαθιά ενυδάτωση
Η εβδομαδιαία βαθιά ενυδάτωση είναι το κλειδί για να διασφαλίσετε ότι το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας θα παραμείνουν υγιή και ενυδατωμένα τους ψυχρότερους μήνες. Επιπλέον, η βαθιά ενυδάτωση κάθε εβδομάδα βοηθά στην πρόληψη του κνησμού, του ερεθισμού και της υπερβολικής τριχόπτωσης κατά τη διάρκεια της μεταβαλλόμενης περιόδου.

Μηνιαίο κούρεμα
Το κόψιμο των άκρων των μαλλιών σας αφαιρεί τα κατεστραμμένα, σπασμένα άκρα και βοηθά στην αναζωογόνηση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Το κούρεμα σε μηνιαία βάση θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα άκρα που προκαλούν μπερδέματα, σπασίματα και αδύναμα μαλλιά.

Τρώτε καλά πάντα
Το φθινόπωρο είναι η περίοδος της συγκομιδής, οπότε επωφεληθείτε από τη γενναιοδωρία της φύσης! Τρώτε τρόφιμα που βοηθούν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, τα οποία θα μειώσουν και την τριχόπτωση. Προσθέστε στη διατροφή σας μήλα, λαχανάκια Βρυξελλών, αχλάδια, κουνουπίδι, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, ρόδι, χουρμάδες, ακτινίδιο και τα περισσότερα εσπεριδοειδή.

Μην αγχώνεστε συχνά
Το άγχος μπορεί να προκαλέσει αυξημένη τριχόπτωση, κάτι που θα σας κάνει να αγχωθείτε ακόμα περισσότερο! Αλλά μην ανησυχείτε -πάρτε μια βαθιά ανάσα, κάντε ηρεμιστικές ασκήσεις, απολαύστε την αρωματοθεραπεία, γελάστε, απολαύστε ένα τσάι από βότανα και αγκαλιάστε κάποιο από τα αγαπημένα σας πρόσωπα.