Φρύδια: Τα θετικά και τα αρνητικά από την αποτρίχωση με κλωστή

Φρύδια: Τα θετικά και τα αρνητικά από την αποτρίχωση με κλωστή

Όσον αφορά την αποτρίχωση στα φρύδια, θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμων, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί έχω δοκιμάσει τα πάντα, από αποτριχωτικές ταινίες για το πρόσωπο και κερί, μέχρι τσιμπιδάκι. Πάντα γυρίζω όμως στην πιο παλιά, την πιο δοκιμασμένη και την πιο φυσική επιλογή: Την αποτρίχωση με κλωστή

Τι ακριβώς είναι;

Η αποτρίχωση φρυδιών με κλωστή είναι μία μέθοδος που μας έρχεται από τη Μέση Ανατολή και που είναι όσο αρχαία όσο και η χαλάουα. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και συνήθως περιλαμβάνει ένα μόνο κομμάτι βαμβακερής κλωστής. Αφού η περιοχή καθαριστεί με οινόπνευμα, η αισθητικός κρατά την κλωστή και στα δυο της χέρια και τη στριφογυρίζει, δημιουργώντας έτσι ένα μικρό «λάσο», το οποίο ανοιγοκλείνει έτσι ώστε να τραβάει τις ανεπιθύμητες τρίχες από τη ρίζα, χωρίς τη χρήση βλαβερών χημικών.

Τα θετικά:

Σε αντίθεση με το τσιμπιδάκι και το λέιζερ, η κλωστή θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες και πιο ακριβείς μεθόδους αποτρίχωσης, ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από το μάτια. Είναι ιδανική για όσους έχουν γενικά ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς δεν προκαλεί ερεθισμούς και εγκαύματα, όπως άλλες μέθοδοι. Επίσης, σε αντίθεση με το τσιμπιδάκι, με την κλωστή οι τρίχες δεν γυρίζουν προς τα μέσα. Επιπλέον, αν και η αισθητικός συχνά κρατά την κλωστή με το στόμα της, η πιθανότητα μολύνσεων είναι πραγματικά μηδαμινή, καθώς το κομμάτι της κλωστής που έρχεται σε επαφή με το στόμα της, δεν είναι το ίδιο με εκείνο που ακουμπάει την επιδερμίδα. Αξίζει να σημειώσω επίσης ότι με την κλωστή, εκτός από ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, μπορούμε να απομακρύνουμε και το χνούδι, κάτι που το κερί συνήθως αδυνατεί να κάνει.

Τα αρνητικά:

Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης δεν προτείνεται σε όσους έχουν μόλις κάνει κάποια πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο, καθώς αφού η επιδερμίδα δεν έχει επουλωθεί ακόμα, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Ένα ακόμα αρνητικό είναι ότι αν και δεν είναι αδύνατο, δύσκολα μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωση με κλωστή στον εαυτό μας, όπως με το τσιμπιδάκι για παράδειγμα. Συνήθως χρειαζόμαστε τη βοήθεια ενός δεύτερου ατόμου, κατά προτίμηση αισθητικού.

Πονάει;

Μιλώντας από καθαρά προσωπική εμπειρία, θεωρώ ότι πονάει, αλλά ο πόνος είναι υποφερτός. Μπορεί εννίοτε τα μάτια μου να βουρκώνουν, ωστόσο κατά τη γνώμη μου πονά πολύ λιγότερο από το κερί.

Πού αλλού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέθοδο;

Αποτρίχωση με κλωστή μπορούμε να κάνουμε και στο μουστάκι.

Πόσο συχνά μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωση με κλωστή:

Μπορεί η ταχύτητα ανάπτυξης της τρίχας να είναι διαφορετική για τον καθέναν, ωστόσο σε μέσο όρο, όσοι επιλέγουν την κλωστή ως μέθοδο αποτρίχωσης, βγάζουν τα φρύδια τους κάθε 3-4 εβδομάδες.

Πόσο κοστίζει;

Η τιμή εξαρτάται φυσικά από την αισθητικό που θα επισκεφθείτε. Οι τιμές σε μέσο όρο κυμαίνονται από 8-25€.

Πηγή: marieclaire.gr

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Ομορφιά - Μόδα

Σχετικά TAGS:
Nikol K.
Σχολιάστε το άρθρο: