Έτσι θα αποκτήσεις δυνατά μακριά μαλλιά

Έτσι θα αποκτήσεις δυνατά μακριά μαλλιά

Τα μακριά μαλλιά θεωρούνται σημαντικό προνόμιο για τις περισσότερες γυναίκες, αφού τονίζουν τη θηλυκότητα και τους ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση. Τα πλούσια μαλλιά αντανακλούν, πέρα από τα καλά σου γονίδια, τον τρόπο που τα περιποιείσαι αλλά και τις διατροφικές σου επιλογές καθώς η διατροφή αποτελεί το 90% όσων χρειάζεσαι για να αποκτήσεις τα μακριά μαλλιά που επιθυμείς.

Οι τροφές για πλούσια μαλλιά

Γλυκοπατάτες/ Καρότα/ Σπανάκι

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α η οποία βοηθά στη καλή ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής και της τρίχας, γεγονός που κάνει την εν λόγω βιταμίνη ιδανική για όσους θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους πιο γρήγορα.

Μανιτάρια/ Αβοκάντο/ Αυγά

Περιέχουν βιοτίνη (βιταμίνη Β7)  γνωστή ως τη βιταμίνη επιμήκυνσης της τρίχας η οποία επανορθώνει τα εύθραυστα μαλλιά και βελτιώνει την υφή τους.

Κόκκινο κρέας/ Σταφίδες/ Πουλερικά

Ο σίδηρος κάνει τις ρίζες των μαλλιών πιο δυνατές και προάγει την επιμήκυνση της τρίχας. Χωρίς αυτό το σημαντικό στοιχείο, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν λεπτά και ξηρά, καθώς βοηθάει στην διαδικασία μεταφοράς οξυγόνου στα κύτταρα και τους επιτρέπει να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η φροντίδα που χρειάζονται

Ευεργετικό μασάζ

Ενισχύοντας τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής σου και διατηρώντας το υγιές και καθαρό θα επιτύχεις πιο γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σου.

Χρησιμοποίησε μια φορά την εβδομάδα ένα scrub μαλλιών το οποίο εξυγιαίνει το τριχωτό και απομακρύνει τη λιπαρότητα.

Την ώρα που λούζεσαι κάνε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σου με απαλές κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από το πίσω μέρος του κεφαλιού προς το μέτωπο. Το μασάζ βοηθάει επίσης στην καλύτερη διείσδυση των ενεργών συστατικών που περιέχει το σαμπουάν σου.

Με τη βούρτσα σου καθημερινά κάνε μασάζ στο τριχωτό, πριν ξεμπερδέψεις τα μήκη και τις άκρες των μαλλιών σου.

Μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά εφάρμοσε στις ρίζες τους μια θεραπεία ενδυνάμωσης και κάνε μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σου μέχρι να απορροφηθεί.

Η απαραίτητη ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου και για να διατηρηθούν ελαστικά και λαμπερά.

Χρησιμοποίησε σαμπουάν και κοντίσιονερ πλούσια σε ενυδατικά συστατικά που θα ενυδατώσουν σε βάθος την τρίχα σου και μην αμελείς να απλώνεις μια μάσκα θρέψης 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Ψέκασε τα μήκη και τις άκρες σου καθημερινά με ένα leave-in spray κοντίσιονερ, ενώ αν έχεις πολύ αφυδατωμένες άκρες εφάρμοσε και ένα έλαιο θρέψης.

Γύρισε ανάποδα το κεφάλι σου και χτένισε τα μαλλιά σου από τις ρίζες προς τις άκρες. Χτενίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σου καταφέρνεις να φέρεις τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών σου στις άκρες που το έχουν ανάγκη ενισχύοντας και τη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το κεφάλι.

Η προστασία

Διατήρησε τα μαλλιά σου υγιή και δυνατά προστατεύοντας τα από τις φθορές του styling και αποφεύγοντας τις τεχνικές εργασίες.

Απέφυγε όσο μπορείς το συχνό στέγνωμα με το σεσουάρ και τη χρήση θερμικών εργαλείων όπως η πρέσα και το ψαλίδι για μπούκλες, διότι η θερμότητα που βγάζουν καταστρέφει την τρίχα. Ιδανικά επίλεξε ένα επαγγελματικό πιστολάκι που δεν πρέπει να ξεπερνά τους 108 βαθμούς.

Πριν να στεγνώσεις άπλωσε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν όταν είναι ακόμα νωπά.

Προτίμησε σατέν μαξιλαροθήκη για να μη μπερδεύονται και να μη σπάνε τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Πηγή: missbloom.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα