Πώς να ισιώσεις τα μαλλιά σου χωρίς πιστολάκι

Πώς να ισιώσεις τα μαλλιά σου χωρίς πιστολάκι

Το ίσιωμα των μαλλιών μας συχνά συνεπάγεται τη χρήση με πιστολάκι ή την (άφθονη) χρήση προϊόντων που καταστρέφουν τα μαλλιά.

Όμως ας σκεφτούμε τι έκαναν οι γυναίκες παλιότερα, όταν ήθελαν να ισιώσουν τα μαλλιά τους;Τότε που δεν υπήρχαν ειδικά ισιωτικά προϊόντα και κεραμικές πλάκες;

Εδώ έχουμε συλλέξει συμβουλές από επαγγελματίες hair stylists, ειδικούς στα μαλλιά, για το πώς μπορείς να ισιώσεις τα μαλλιά σου φυσικά και χωρις θερμότητα.

Διάλεξε το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με ένα κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό για ίσια μαλλιά. Μετά το λούσιμο εφάρμοσε ένα ήπιο μαλακτικό για να προετοιμάσεις τα μαλλιά σου ώστε να δεχτεί τον ορό ή το λάδι που θα ολοκληρώσει το χτένισμά σου.

Χρησιμοποίησε μια υπεραπορροφητική πετσέτα

Για να ισιώσουν καλύτερα τα μαλλιά σου φυσικά (χωρίς θερμότητα) θα πρέπει να στεγνώσουν σωστά. Αν έχεις πολλά και μακριά μαλλιά, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες... Ξεκίνα τη διαδικασία στεγνώματος της τρίχας χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό ύφασμα ή μια πολύ καλή πετσέτα. Υπάρχουν ειδικές πετσέτες στο εμπόριο που σε βοηθούν να απομακρύνεις γρήγορα την υγρασίας από τα μαλλιά χωρίς να προκαλέσουν βλάβη ή να τα βριζάρουν.

Ξεκίνα να χτενίζεις τα μαλλιά σου μέχρι να στεγνώσουν

Άν έχεις μακριά μαλλιά (τουλάχιστον κάτω από τους ώμους) που ευθυγραμμίζονται εύκολα, μπορείς να τα βουρτσίσεις όσο είναι βρεγμένα. Μην ξεχνάς σε κάθε βούρτσισμα να τα τραβάς σφιχτά με τα χέρια σου προς τα κάτω για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσουν. Μπορείς να τελειώσεις το styling με κάποιο λάδι ή κρέμα για τις άκρες.

Τύλιξε τα μαλλιά σου γύρω από το κεφάλι

Δεν σου λέμε πολλά! Δες το video για να καταλάβεις πόσο εύκολα μπορούν να ισιώσουν!

 

Πηγή: queen.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Ομορφιά - Μόδα

Nikol K.
Σχολιάστε το άρθρο: