Τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθείτε κάθε βράδυ αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα

Τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθείτε κάθε βράδυ αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα

Αν η επιδερμίδα σας αντιδρά άσχημα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα νέο προϊόν περιποίησης αυτό σημαίνει ότι είναι ευαίσθητη. Αφού ανήκετε σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τις φόρμουλες που εφαρμόζετε στην καθημερινή σας ρουτίνα. Οι ειδικοί μάλιστα λένε ότι πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην βραδινή περιποίηση. Το 1/3 της ζωής σας κοιμάστε οπότε δεν πρέπει να μην το εκμεταλλεύεστε θετικά. Και αυτό δεν σημαίνει ότι απλά απλώνετε μια κρέμα νύχτας και τέλος. Χρειάζεται μια μικρή ιεροτελεστία ώστε το επόμενο πρωί να είναι η επιδερμίδα λαμπερή και άψογη.

Υπάρχουν λοιπόν 4 συγκεκριμένα βήματα που πρέπει ειδικά κάθε γυναίκα με ευαίσθητο δέρμα να ακολουθεί. Και είναι τα εξής: 

 

Βήμα 1ο: Απαλός καθαρισμός. Ένα σαπούνι ή μια λοσιόν είναι ότι καλύτερο. Ειδικά η λοσιόν επειδή δεν κάνει αφρό μειώνει τη λιπαρότητα. Επίσης όσο πιο απαλή είναι η φόρμουλα τόσο  πιο απίθανο είναι να δημιουργήσει ερεθισμούς. Αφαιρεί μακιγιάζ και ρύπους χωρίς μεγάλη προσπάθεια ή τρίψιμο και παράλληλα φροντίζει το δέρμα. Το βράδυ μπορείτε να καθαρίσετε το πρόσωπο σας πιο χαλαρά σε αντίθεση με το πρωί που συνήθως βιάζεστε να ετοιμαστείτε για το γραφείο. Ξεκινήστε λοιπόν από το μέτωπο και συνεχίστε προς τη μύτη και το πηγούνι. Τέλος ξεπλένετε με άφθονο νερό.

 

sensi2

 

Βήμα 2ο: Περιποιηθείτε την περιοχή των ματιών. Είναι η πιο λεπτή και εύθραυστη περιοχή του προσώπου οπότε χρειάζεστε μια κρέμα θρέψης, ενυδάτωσης και προστασίας. Επιλέξτε φόρμουλα κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες η οποία συνήθως είναι λίγο πιο “στεγνή”. Την απλώνετε με τα δάχτυλα και ταμποναριστά πριν από την ενυδατική κρέμα προσώπου.

Βήμα 3ο: Κλειδώστε την υγρασία στο πρόσωπο. Το βράδυ η επιδερμίδα έχει ανάγκη από έξτρα προστασία και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει η ενυδατική κρέμα νύχτας πρέπει να είναι πλούσια και θρεπτική, με έλαια στη σύνθεση της και φυτικά εκχυλίσματα.

 

Βήμα 4ο: Καθαρίστε τον αέρα. Οι γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα ταλαιπωρούνται από ερεθισμούς που προκαλούνται ακόμη και από την ατμόσφαιρα. Καλό είναι λοιπόν το βράδυ να υπάρχει στο δωμάτιο σας ένας ιονιστής ο οποίος καθαρίζει το χώρο και δεν επιτρέπει να δημιουργηθούν τυχόν αλλεργίες στην επιδερμίδα.

 

Πηγή: faysbook.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα