Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Κυριακή (3/5) οι πρώτες φωτογραφίες από την εναρκτήρια πρόβα του Akyla στη σκηνή της Βιέννης. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 70ό διαγωνισμό της Eurovision πραγματοποίησε το πρώτο του τεχνικό πέρασμα το Σάββατο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με το τραγούδι «Ferto».
Arcade Games και Οπτικές Ψευδαισθήσεις
Η ελληνική συμμετοχή φέτος ποντάρει στην τεχνολογική υπεροχή και την πρωτοτυπία. Η σκηνοθεσία μεταφέρει το κοινό σε ένα ψηφιακό περιβάλλον που θυμίζει κλασικά βιντεοπαιχνίδια (arcade games), χρησιμοποιώντας προηγμένες οπτικές απάτες που αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους τηλεθεατές.
- Το Styling: Ο Akylas υιοθετεί μια στυλιζαρισμένη εμφάνιση σε πορτοκαλί και μαύρο, φορώντας γούνινες μπότες και ένα ιδιαίτερο σκουφάκι με αυτιά γάτας.
- Οι Χαρακτήρες: Μαζί του στη σκηνή βρίσκονται νέοι ψηφιακοί και φυσικοί χαρακτήρες που συμπληρώνουν το arcade σκηνικό.
Η Μεγάλη Ανατροπή: Η Εξομολόγηση στη Μητέρα του
Το στοιχείο που αναμένεται να συζητηθεί περισσότερο είναι το φινάλε της εμφάνισης. Ενώ ο ρυθμός είναι καταιγιστικός, ο καλλιτέχνης διακόπτει απότομα, αφαιρεί τα εκκεντρικά γυαλιά του και απευθύνεται με μια συγκινητική εξομολόγηση στη μητέρα του, σπάζοντας τον "ρόλο" του και κερδίζοντας τη συμπάθεια του κοινού.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το Πρόγραμμα της Ελληνικής Αποστολής
- Δεύτερη Τεχνική Πρόβα: Τετάρτη 6 Μαΐου στις 13:20 (ώρα Ελλάδας). Τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα και το πρώτο τηλεοπτικό απόσπασμα 30 δευτερολέπτων.
- Πρώτος Ημιτελικός: Τρίτη 12 Μαΐου. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 4η θέση, διεκδικώντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 16ης Μαΐου.
Η Δημιουργική Ομάδα
Την επιμέλεια της εμφάνισης υπογράφουν οι:
- Χρήστος Μαγκανάς: Video Artist
- Γιάννης Μουρίκης: Set Designer
- Γιώργος Τέλλος: Light Designer
- Φίλιππος Μίσσας & Γιώργος Σεγρεδάκης: Costume Designers
Το madata εύχεται "Καλή επιτυχία Akyla, καλή επιτυχία Ελλάδα"!