Eurovision 2025: Αυτή είναι η αλήθεια για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό

Eurovision 2025: Αυτή είναι η αλήθεια για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό

Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις ημέρες για τα αποτελέσματα της Ελλάδας στη Eurovision 2024 και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη στρώνουν… το τιρκουάζ χαλί του διαγωνισμού σε διάφορα ονόματα για την επόμενη χρονιά.

Μπορεί, για παράδειγμα, να ακούστηκαν διάφορα ονόματα της λεγόμενης εμπορικής βιομηχανίας της χώρας για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2025, αλλά η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δεν έχει γίνει ουδεμία συζήτηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2025, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Ελβετία.

Άλλωστε πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ύστερα από το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργήθηκε στη Eurovision 2024, στο Μάλμε, με αποκορύφωμα την αποβολή της Ολλανδίας. Επίσης, η στόχευση της ΕΡΤ στρέφεται εξ ολοκλήρου στην πολιτική επικαιρότητα το προσεχές διάστημα αφού, στις 9 Ιουνίου, διεξάγονται οι ευρωεκλογές 2024 στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ακόμη ένας παράγοντας που βάζει «στοπ» στο ζήτημα της Eurovision 2025 είναι η θητεία του Κωνσταντίνου Ζούλα στην προεδρία της ΕΡΤ, η οποία τυπικά ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για τυχόν ανανέωσή της. Πάντως, η ΕΡΤ εμφανίζεται ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision 2024, δεδομένου και του πολωτικού κλίματος που επικρατούσε ακόμη και μερικές ώρες πριν από τον τελικό.

Φυσικά, πρόθεση της Ελλάδας είναι να συμμετάσχει στη Eurovision 2025, στην Ελβετία, μετά τη νίκη του Nemo με το τραγούδι «The Code» στον διαγωνισμό της Σουηδίας.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2024

Πάντως, η παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής άρχισε με πλάνο σε αναλογία διαστάσεων 9:16 αφού η Μαρίνα Σάττι φάνηκε πως δήθεν κάνει live αναμετάδοση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ροζ χρώμα σε νέον κυριάρχησε στην εμφάνιση, ενώ τα ελληνικά στοιχεία προβλήθηκαν στις οθόνες LED της σκηνής με γραφικά δια χειρός NMR.

Ακόμα, χρησιμοποιήθηκε μία drop cam, από την οποία φάνηκε η Μαρίνα Σάττι να ξαπλώνει στη σκηνή μαζί με τους χορευτές της και στο φόντο υπήρχε η πόλη της Αθήνας. Εν συνεχεία, οι χορευτές περιέβαλαν τη Μαρίνα Σάττι ενώ εκείνη χόρευε στη μέση κατά το ρυθμικό μέρος του τραγουδιού «Ζάρι», ξεσηκώνοντας το κοινό. Οι οθόνες LED της σκηνής χρησιμοποιήθηκαν, επίσης, σε μεγάλο βαθμό, όπως άλλωστε και οι κύβοι που συμβόλιζαν τα ζάρια – αναφορά, φυσικά, στον τίτλο του ελληνικού τραγουδιού.

Η Μαρίνα Σάττι φόρεσε στο χέρι της ένα δαχτυλίδι, το οποίο επί της ουσίας είναι μία κάμερα που μοιάζει με GoPro, οπότε το κοινό και φυσικά οι χορευτές (Huseyin Çetintaş, Yasin Ametoglou, Ειρήνη Δαμιανίδου, Βασίλης Καραγιάννης) είχαν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση. Η στιγμή που ξεχώρισε, ήταν εκείνη που η Μαρίνα Σάττι και οι χορευτές της χόρευαν με μαντήλια στα χέρια. Οι θεατές, μάλιστα, έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι στο τελευταίο μέρος της σκηνικής παρουσίασης. Η Ερασμία Μαρκίδη συνόδευσε, επίσης, τη Μαρίνα Σάττι στη σκηνή κάνοντας φωνητικά. Ο Φωκάς Ευαγγελινός ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2024 και ο Mecnun Giasar (Majnoon) ήταν υπεύθυνος για τη χορογραφία.

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα