Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται: Η Ρένα Κουβελιώτη μιλάει για την άγρια επίθεση που δέχτηκε

Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται: Η Ρένα Κουβελιώτη μιλάει για την άγρια επίθεση που δέχτηκε

Με κολάρο εμφανίστηκε στην πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση  η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ.

Μετά την επίθεση η δημοσιογράφος κατέληξε στο νοσοκομείο με κακώσεις.

«Η έρευνα όχι μόνο θα συνεχιστεί με ή χωρίς κολάρο, αλλά το περιστατικό δεν μας πτόησε και δεν μας πτοεί», τόνισε επαναλαμβάνοντας όσα έγραψε σε ανάρτηση της στο twitter.

Η δημοσιογράφος μιλώντας στον ALPHA αποκάλυψε το ρεπορτάζ που έκανε την στιγμή της σοκαριστικής επίθεση, όπου μεταδίδοντας πλάνα από αυθαίρετες εργασίες που γίνεται σε έναν κοινόχρηστο χώρο, μέσα στην φύση, στην νοτιοανατολική Αττική, της επιτέθηκε άνδρας που έκανε οξυγονοκόλληση:«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανένας δεν μπορεί να κάνει αυτές τις εργασίες σε αυτό τον χώρο. Υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν πως αυτή η κατάσταση επικρατεί μήνες, κι ότι γίνονται αυθαίρετες εργασίες. Πρέπει να ληφθούν μέτρα και να γίνουν έλεγχοι».

Συγκεκριμένα, η Ρένα Κουβελιώτη, η οποία φέρει οιδήματα και μώλωπες στο σώμα της, περιέγραψε την στιγμή της επίθεσης, λέγοντας πως αφού κατέγραψαν τα πλάνα, πλησίασε μαζί με τον οπερατέρ Δημήτρη Τσίγκα, τον άνδρα που έκανε την οξυγονοκόλληση, και τον ρώτησε εάν υπάρχει άδεια για τις εργασίες

«Τότε, δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση. Ο άνθρωπος αυτός, με μία λαβή γύρισε το χέρι μου πίσω, προκαλώντας οίδημα στην κλείδα, και αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα. Στη συνέχεια έτρεξε και κρύφτηκε σε ένα σπίτι. Χρειάστηκε να παρέμβει εισαγγελέας για να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία και αύριο είναι το δικαστήριο. Ευκαιρία να μας πει αν είναι εργαζόμενος, για ποιον δουλεύει, κι αν ο χώρος είναι κοινόχρηστος όπως λέει το ρεπορτάζ. Επίσης, με μήνυσαν για ψευδή καταμήνυση. Όλα είναι καταγεγραμμένα στην κάμερα. Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται»

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της.

documentonews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα