Θύμα επίθεσης η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ – Τραυματίστηκε σοβαρά

Θύμα επίθεσης η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ – Τραυματίστηκε σοβαρά

Θύμα επίθεσης έπεσε η δημοσιογράφος του ALPHA, Ρένα Κουβελιώτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, η δημοσιογράφος έπεσε θύμα επίθεσης κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ.

Η δημοσιογράφος υπέβαλε μήνυση, οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος θα καταθέσει στο δικαστήριο.

«Οι προσπάθειες φίμωσης του λειτουργήματος που ασκώ όλα αυτά τα χρόνια πέφτουν στο κενό Προσωπικά θα συνεχίσω την έρευνα που έχω αναλάβει και θα τη φέρω εις πέρας. Οι άνθρωποι οι οποίοι ασκούν βία είναι αυτοί που παρανομούν, γιαυτό θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη», δήλωσε στο Newsbomb.gr η Ρένα Κουβελιώτη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά. 

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».

Ποια είναι η Ρένα Κουβελιώτη
Η Ρένα Κουβελιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γονείς της μητέρας της είχαν κατραγωγή από τη Μικρά Ασία. Σπούδασε Ψυχολογία και Δημοσιογραφία, ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Εγκληματολογική Ψυχολογία.

Με τη δημοσιογραφία ασχολείται ενεργά από το 1993 και τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια εργάζεται στον ALPHA. Πολλές φορές έρευνές της έχουν οδηγήσει σε εισαγγελικές παρεμβάσεις, ενώ κάποιες έχουν βγει και εκτός συνόρων.

Το 2013 βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το 1ο βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση χάρη στην έρευνά της για με τη Χρυσή Αυγή.

Έχει διατελέσει καθηγήτρια Ερευνητικής Δημοσιογραφίας σε Ι.Ε.Κ., ενώ έχει διακριθεί και για ντοκιμαντέρ της. 

Έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ μερικά χρόνια πριν στο βιβλίο της «Θα μ' αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;» είχε μιλήσει για τη μάχη που δίνει με τη «συρρίκνωση εγκεφάλου», πρόδρομο στάδιο της άνοιας. 

 Μέσα από το βιβλίο της η Ρένα Κουβελιώτη θέλησε να αφηγηθεί στα παιδιά της τη ζωή της πριν, αλλά και μετά τον ερχομό τους, προετοιμάζοντάς τα παράλληλα για το μέλλον.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα