Μύδροι Μπογδάνου για τους παρουσιαστές της Eurovision 2024: Στην ΕΡΤ είπαν να στείλουν έναν γκέι και έναν μαύρο

Μύδροι Μπογδάνου για τους παρουσιαστές της Eurovision 2024: Στην ΕΡΤ είπαν να στείλουν έναν γκέι και έναν μαύρο

«Καταπέλτης» τόσο για την ελληνική συμμετοχή με τη Μαρίνα Σάττι στην Eurovision 2024, όσο και για την επιλογή της ΕΡΤ να παρουσιάσουν το event ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα ήταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επεσήμανε: «Εκεί πέρα πήγαμε εσκεμμένα για να δείξουμε μία Ελλάδα της μπίχλας, της παρακμής, του καφενείου και του σουβλατζίδικου. Το είπε και ο ίδιος ο κύριος Καλούτα. Κι εγώ τώρα θα σας το πω, φόρα παρτίδα. Η ΕΡΤ φταίει για τα κριτήρια τα οποία εφάρμοσε για να επιλέξει τους παρουσιαστές. Η ΕΡΤ είπε ότι θα πάω σε έναν δικαιωματιστικό πολυπολιτισμικό διαγωνισμό και θέλω να με εκπροσωπήσουν κάποιοι που έχουν κάποια συγκεκριμένα ταυτοτικά χαρακτηριστικά και τα οποία ταιριάζουν σε αυτόν τον διαγωνισμό. Δηλαδή, ότι ο κύριος Αλευράς παρουσίασε το Pride και ο κύριος Καλούτα είναι μαύρος. Πιστεύω ότι εν πολλοίς εκεί βασίστηκε η ΕΡΤ κι έβαλε σε δεύτερη μοίρα αν είναι παρουσιαστές και με τον τρόπο αυτό η ΕΡΤ τους εκμεταλλεύτηκε και τους εξέθεσε. Είπε ότι θα στείλω έναν γκέι και έναν μαύρο για να δείξω πολυπολιτισμικός».

Τότε ο Γιώργος Λιάγκας αντέδρασε επισημαίνοντας πως ο κύριος Αλευράς δεν έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι γκέι. «Ζητώ συγγνώμη αν και δεν θεωρώ ότι είναι κακό να είναι κανείς γκέι. Αν του έχω αποδώσει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει, είμαι ο πρώτος που του ζητώ συγγνώμη. Έχει συνδεθεί με τη συγκεκριμένη κοινότητα επειδή παρουσίαζε το pride», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

.parapolitika

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα