Famagusta: Οι μνήμες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ζωντανεύουν στη νέα σειρά του MEGA

Famagusta: Οι μνήμες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ζωντανεύουν στη νέα σειρά του MEGA

Το MEGA φέρνει στη μικρή οθόνη μία μεγάλη παραγωγή, εμπνευσμένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, την τηλεοπτική σειρά Famagusta.

50 χρόνια μετά την τραγωδία οι μνήμες είναι αδύνατον να σβήσουν.

Η πολυαναμενόμενη σειρά του MEGA, που υπογράφει η τριάδα των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλης Νικολάου, προβλήθηκε σε avant premiere σήμερα στο Δημοτικό θέατρο της Λευκωσίας, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεώργιου.

«Στην Κύπρο ακόμα υπάρχουν πρόσφυγες, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι. Θα ήθελα με την ευκαιρία να συγχαρώ δημόσια το MEGA για την προβολή της σειράς», είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η Alter Ego και ο κος Μαρινάκης προσωπικά αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτή την ιδέα, γιατί νιώθει ότι είναι καθήκον και προσφορά προς τον τόπο μας και όλοι νιώθουμε ότι η Κύπρος είναι τόπος μας. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Γιάννης Βρέντζος, διευθύνων σύμβουλος της Alter Ego Media.

Οι εικόνες του πρώτου επεισοδίου της σειράς που προβλήθηκε στην Κύπρο, μια ημέρα πριν την επίσημη πρεμιέρα από τη συχνότητα του MEGA, πλημμύρισαν την αίθουσα με συναισθήματα.

«Νιώθω γεμάτος, νιώθω ευχαριστημένος και περιμένω πως θα το δει ο κόσμος από αύριο στον αέρα». δήλωσε ο Αντρέας Γεωργίου.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος, βαθιά συγκλονισμένος. Αναμένω την αυριανή μας πρεμιέρα», δήλωσε ο Κούλης Νικολάου.

Με γυρίσματα στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο, η σειρά Famagusta ξετυλίγει την ιστορία ενός μαχητικού δημοσιογράφου από την Αγγλία που ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολη. Εκείνο που αγνοεί είναι ότι τον Ιούλιο του 1974, βρέφος ακόμα, αποχωρίστηκε στην Αμμόχωστο την πραγματική του μητέρα και μία οικογένεια που δεν ξέχασε ποτέ.

Πλήθος καταξιωμένων ηθοποιών θα δώσουν πνοή στην ιστορία του ξεριζωμού, αλλά και της ελπίδας πως όσα χρόνια κι αν περάσουν μία μητέρα  θα καταφέρει να σμίξει ξανά με τον χαμένο της γιο.

Η εμβληματική ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, δίνει τη φωνή της στο πρωτότυπο τραγούδι «Δεν ξεχνώ», σε στίχους Ελένης Ζιώγα και μουσική Χρίστου Στυλιανού που ντύνει τη δραματική σειρά του MEGA.

Ένα ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας ξεκινάει.

Η δραματική σειρά Famagusta κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στις 21:00, στο MEGA

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα